do22022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Zwanger
Lees alles over zwanger zijn

Zwanger (113)

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
zwanger zoete drankjesUit onderzoek blijkt dat vrouwen die kunstmatig gezoete drankjes (denk daarbij bv. aan cola light) drinken tijdens hun zwangerschap meer kans hebben op kinderen met overgewicht.
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
gezonde zwangerschapTijdens je zwangerschap zorg je niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je kind. Uit steeds meer onderzoeken blijken vooral de eerste 3 maanden van je zwangerschap cruciaal voor ontwikkeling van belangrijke organen en hersenen van je baby. Het is dus belangrijk vanaf het allereerste begin, of liever al vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden, gezond te leven.

Hier volgt het 10 stappenplan op weg naar een gezonde zwangerschap en een gezonde baby.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
minder dove babysElk jaar raken 1.000 baby's geïnfecteerd met het cytomegalovirus, dat tot leerproblemen en doofheid kan leiden. Het blijkt dat veel van deze infecties voorkomen hadden kunnen worden met een betere voorlichting aan zwangeren. 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
dikke baby gewichtstoename begin zwangerschapMoeders die in het begin van hun zwangerschap veel aankomen, hebben drie keer meer kans op een dikke grote baby, dit blijkt uit onderzoek van de University of Alberta.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
gezond leven begin zwangerschapGezond leven in begin van je zwangerschap blijkt nog belangrijker dan al werd gedacht! Vrouwen zouden om die reden al rond de conceptie en in het begin van de zwangerschap veel bewuster gezond moeten leven en daarover ook goede voorlichting krijgen. Deze conclusies worden getrokken naar aanleiding van een grootschalig onderzoek onder 10.000 Rotterdamse kinderen die zijn geboren tussen 2002 en 2006 waarin groei, ontwikkeling en gezondheid worden onderzocht. Zij zijn al vanaf de vroege zwangerschap gevolgd. 
Pagina 1 van 7