vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Schoolgaand|school

school (7)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
kind wennen op de basisschoolAls je kindje bijna 4 jaar is, mag het gaan wennen op de basisschool. Hij lijkt al zo groot, maar wanneer je hem dan tussen al die grote kinderen ziet tijdens het kennismakingsgesprek op school vraag je je wellicht af hoe je kleintje het hier ooit gaat redden. In je achterhoofd weet je natuurlijk dat het allemaal goed gaat komen, maar toch.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
kinderen middelbare schoolIk las gisteren het bericht dat de vertrekkend voorzitter van de MBO Raad het vmbo-t en de havo liever samen ziet gaan. Reden hiervoor is dat ouders hun kind pushen om de havo te gaan doen vanwege het slechte imago van het vmbo-t. Deze kinderen gaan na de havo naar het HBO en komen daar in de problemen. Ze redden het daar niet en stromen af naar het MBO (of erger, halen helemaal geen diploma).
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
schooladvies middelbare schoolDe meeste kinderen hebben het felbegeerde schooladvies voor de middelbare school binnen. Voor de meeste kinderen en hun ouders zal het schooladvies dat de leerkracht van de basisschool heeft gegeven geen verrassing opleveren. Het is immers de bedoeling dat het schooladvies aansluit op hetgeen je kind de afgelopen jaren in de klas heeft laten zien. En als het goed is, heeft de leerkracht je daarover tijdens de oudergesprekken en in de rapporten/verslagen over geïnformeerd.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
kinderen maken eindtoetsAls je kind in groep 8 zit dan gaat het binnenkort waarschijnlijk de eindtoets maken. Op sommige scholen oefenen kinderen daar nu al mee. Wat is de eindtoets?
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
meisje maakt entreetoetsAls je kind in groep 7 zit dan gaat het binnenkort waarschijnlijk de entreetoets maken. Op sommige scholen oefenen kinderen daar nu al mee. Wat is de entreetoets?