do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Schoolgaand|ontwikkeling

ontwikkeling (19)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
ouder wordenToen ik onlangs een lange autorit moest maken heb ik naar ‘De heimweefabriek’ van Douwe Draaisma geluisterd. Dit (luister)boek gaat over ouderdom en met name het geheugen. Nu mijn oma begint te dementeren leek het mij interessant om hier wat meer over te weten en tijdens deze lange rit had ik toch niets anders te doen.
Maar dit wat een geweldig interessant boek!
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
sinterklaas nachtHet is bijna zo ver... Sinterklaas! Komt jouw kind ook met allerlei 'ingewikkelde' vragen? Sommige vragen zijn nog wel te beantwoorden, maar bij andere krab je jezelf toch even achter de oren:
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
normaal gedrag schoolgaande kinderenSommige dingen moet je als ouder gewoon weten. Want je wil je kinderen dan misschien af en toe achter het behang plakken, waarschijnlijk besef je niet dat je kind sommige dingen echt (nog) niet kan beheersen en daardoor iedere keer weer blijft doen. Vrijwel alle kinderen zijn hierin hetzelfde. Daarom hierbij een lijstje van uitspraken die je waarschijnlijk vaker dan je lief is bij je eigen kinderen hoort. Vul deze lijst gerust aan.....
Waar ‘Mama’ staat, kan uiteraard ook ‘Papa’ gelezen worden.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
concentratieproblemen in de klasToen ik mijn dochter vorige week naar school bracht, viel het mij op dat zoveel kinderen tegenwoordig oorkleppen hebben in de klas. Dat bleek te zijn omdat ze zich anders niet kunnen concentreren.
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
leren lezen groep 1 2 3Over het algemeen leert je kind lezen in groep 3. Er wordt echter al begonnen met het aanbieden van letters in groep 2 en de meeste kinderen kunnen eind groep 2 vrijwel alle letters herkennen. Er zijn dan ook al aardig wat kinderen die dan al een beetje kunnen lezen. Maar als dat niet het geval is, geen zorgen. In groep 3 wordt hier pas echt mee begonnen.
Pagina 1 van 2