do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Renée van Broekhoven|Renée van Broekhoven
Beoordeel dit item
(1 Stem)
kwantum opbergers3Heerlijk, die kids in huis! Maar het geeft wel rommel. Soms lijkt het alsof er geen einde aan komt. Zeker in de kinderkamer, waar de kinderen voor je het weet de hele speelgoedcollectie hebben uitgestald. Hoe houd je die kinderkamer nou opgeruimd? Hieronder 5 handige tips om alles uit opbergers te halen!

1. Opgeruimd staat netjes

Als je snel en gemakkelijk weer orde in de chaos wilt scheppen, is genoeg opbergruimte een absolute must. Opbergers bieden hierbij uitkomst. Zéker als ze er zo leuk uit zien als die van Kwantum. Het speelgoed is binnen een handomdraai opgeruimd. Superhandig en ook nog eens een fraaie blikvanger!

2. Elke opberger een eigen verzameling

kwantum opbergers2Maak het makkelijk voor de kinderen door in iedere opberger een bepaalde soort speelgoed op te ruimen. Een opberger voor lego, een opberger voor knuffels, een opberger voor auto’s... Door speelgoed een vaste plek te geven weten de kinderen altijd waar ze hun favoriete spulletjes kunnen vinden én opbergen.

3. Regelmatig een grote opruiming

Met al onze drukke levens wil een opruiming weleens achterblijven. Maar in de strijd tegen rommel is het tóch belangrijk hier met enige regelmaat tijd voor te maken. Eens per kwartaal bijvoorbeeld. Kinderen zijn verzamelaars en voor je het weet puilen de opbergers uit.

Maak met jezelf en de kinderen de afspraak dat hun speelgoed in de beschikbare opbergruimte moet passen. Wat is stuk? Waar wordt nooit meer mee gespeeld? Inspecteer ook direct de kledingkast. Te kleine kleding en kleding met gaten of niet uitwasbare vlekken kunnen weg. Lever ze bijvoorbeeld in bij een goed doel. Een opruiming kost wat tijd, maar je krijgt er veel rust voor terug!

4. Niet teveel

kwantum opbergers1Houd de opbergruimte beperkt. Teveel meubilair en opbergers zorgen uiteindelijk alleen maar voor overbodige spullen. Ook wordt het zo een stuk makkelijker om spullen kwijt te raken.

Door de opbergruimte te beperken, dwing je jezelf regelmatig een opruiming te houden. Houd de kamer zo ruimtelijk en overzichtelijk mogelijk met minder, maar slimmere opbergruimte. Less is more!

5. Zelf opruimen

Laat de kinderen zelf hun handjes uit de mouwen steken. Overleg samen welk speelgoed in welke opberger gaat en maak er een spel van om ze het op de juiste plek op te laten ruimen. Ze zullen toch écht moeten leren dat opruimen er nu eenmaal bij hoort. Goede leerschool voor de kids en meer rust voor jou!

Bron: Kwantum
Beoordeel dit item
(1 Stem)
ecologische footprintJe wat? De ecologische footprint. Deze voetafdruk meet de hoeveel productief land er wordt ‘gebruikt’ per persoon om te leven. Met productief land bedoelen we de ruimte en hulpbronnen die nodig zijn om een persoon te voeden en de producten te produceren die een persoon gebruikt. Praktische voorbeelden zijn voedselproductie, het verbruik van natuurlijk hulpbronnen en natuurlijk CO2-uitstoot. Ik hoef je niet uit te leggen dat de ecologische footprint van de gemiddelde West-Europeaan een stuk groter is dan die van een persoon in een derdewereldland. Wij Nederlanders gebruiken ongeveer het dubbele(!) van wat eigenlijk nodig is. Laten we deze dikke, vette, Nederlandse voetafdruk eens wat kleiner maken. Hieronder lees je hoe jij je ecologische footprint verkleint en zo bijdraagt aan een milieubewustere wereld!
Beoordeel dit item
(1 Stem)
verwarming comfortabel met kinderenHeb jij te maken met een groot gezin en ben je op zoek naar kostenbesparende tips die ook nog eens goed zijn voor het milieu? Lees hier de belangrijkste tips!
Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderen hondTien tips om je hond zo gezond en fit mogelijk te houden

De band tussen mens en hond is al meer dan 30.000 jaar oud. We kunnen rustig zeggen dat van alle dieren die naast ons leven de hond écht in aanmerking komt voor de titel "beste vriend van de mens". Onze vrienden wensen we het allerbeste. Geldt dit ook voor onze trouwe viervoeters? In de praktijk zien we wel eens minder gelukkige situaties. Deze zijn te voorkomen met deze tien simpele tips.
Beoordeel dit item
(1 Stem)

computervaardighedenJouw kans op werk vergroten

Wil jij jouw kans op werk vergroten? Of ben je op zoek naar een andere baan en ben je onzeker over jouw computervaardigheden? Je bent zeker niet de enige. Natuurlijk heeft iedere vader of moeder in Nederland wel eens een computer in handen gehad. Onze kinderen lijken ermee geboren te zijn om razendsnel alles door te hebben op elektronische apparaten. Maar aangezien het ons niet met de paplepel is ingegoten, zullen wij er iets meer moeite voor moeten doen. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het je veel zelfvertrouwen geven als je jouw kennis over verschillende computerprogramma’s kunt opfrissen of vergroten. En ook voor thuis is het een mooie aanvulling om dit te leren.
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
Sourcy Water FruitsmaakjeIk heb het geluk dat mijn kinderen tevreden zijn met een glas water. Toch merk ik dat ook zij daar een keer klaar mee zijn, met name in de zomer als ze meer dorst hebben, willen ze gewoon even wat anders. Geen water, geen thee, gewoon even wat met een smaakje. Hierdoor grijp ik sneller naar iets van limonade.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
pasgeboren baby in draagzakWaar zijn de dagen dat ik nog wel eens uitgerust uit mijn bed kwam. Dat ik zonder probleem met een fris gevoel en zonder zwaar gemoed het ochtendritueel met mijn kinderen opstartte. Met grote tegenzin en een hoofd vol watten verlaat ik mijn warme nestje waar ik die nacht al 15x eerder uit ben geweest. De laatste keer was 1,5 uur geleden, dat was de langste keer en tevens mijn diepste slaap. De reden van deze absolute terror in huis? Deze terror, waar we uiteindelijk allemaal onder lijden?
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
KarvanWij hebben eigenlijk altijd wel een fles Karvan Cévitam in huis, aangezien er naast water aardig wat aanmaaklimonade wordt gedronken. Fijn dus dat we de nieuwe varianten van Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd eens mochten proberen. De receptuur is verbeterd, waardoor de smaak nu véééél lekkerder is. Ik ben benieuwd.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
afwijking oogje kindje 3 jaarIn mijn allereerste blog schreef ik over mijn jongste dochter en de afwijking/blindheid aan haar ene oogje. Ik beloofde ook meer hierover te schrijven als ik meer wist. Dit heb ik gedaan toen ze rond het jaar was, maar er is intussen weer wat meer informatie die ik graag met jullie wil delen en wat dingen waar ik soms tegen aan loop.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Ieder jaar rond deze tijd, is het weer zover: tijd om je belastingaangifte te doen. Ik kijk zelf altijd naar dit moment uit. Meestal krijg ik namelijk geld van de Belastingdienst terug en dat vind ik een heerlijk vooruitzicht; wie wil er geen geld terugkrijgen? Ik hoef dan alleen nog maar die belastingaangifte in te vullen en dan weet ik of en hoeveel ik terug krijg…
Pagina 1 van 81