do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Zindelijkheid peuter|Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining van je peuter?

Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining van je peuter?

Beoordeel dit item
(11 stemmen)
zindelijkheid peuter of dreumesSteeds meer ouders lijken tegenwoordig te worstelen met het zindelijk worden van hun kind, terwijl het bij anderen zo makkelijk lijkt te gaan. Vroeger leek het zindelijk worden vanzelf te gaan en vooral ook op jonge leeftijd.


De noodzaak om zindelijk te worden is tegenwoordig minder aanwezig. De luiers zijn van goede kwaliteit en doordat je kind geen last heeft van natte luiers aan zijn billen is de behoefte van de kant van het kind om snel zindelijk te worden niet direct aanwezig.

Van de kant van de ouders is de noodzaak er vaak ook niet. Luiers kunnen, hoewel deze best duur zijn, meestal makkelijk worden betaald. Tijd is vaak wel een probleem. Tijd om echt aan de slag te gaan met de zindelijkheidstraining van je peuter. Verder weten we vaak ook niet hoe we het moeten aanpakken, we leven tegenwoordig in onze kleine gezinnetjes en hebben dus geen voorbeelden meer in onze directe omgeving. Hoe pakken we dit aan?

Zindelijkheidstraining peuter: wanneer beginnen?

Wanneer kunnen we het beste beginnen met de zindelijkheidstraining van onze peuter en hoe pakken we dit aan?

Er zijn hiervoor een aantal handige tips te geven:

1.    Signalen zindelijkheid:

Allereerst let goed op de signalen bij je dreumes of peuter die erop kunnen wijzen dat je kindje toe is om te beginnen met zindelijkheidstraining.

2.    Kennismaken met potje:

Zodra je deze signalen bij je dreumes of peuter ziet, laat je hem kennis maken met het potje als je dat nog niet hebt gedaan. Leg je peuter uit wat de bedoeling is van het potje en ga regelmatig samen naar de w.c.

3.    Aan de slag met zindelijkheidstraining:

Plan een aantal dagen om samen met je peuter echt aan de slag te gaan met de zindelijkheidstraining. Zindelijk worden gaat tenslotte niet vanzelf. Het is net als met leren lopen, praten en fietsen. Oefening baart kunst.

Gestructureerde aanpak zindelijkheidstraining dreumes en peuter

Lees hier verder voor meer tips of een gestructureerde aanpak om samen met je kindje aan de slag te gaan met de zindelijkheidstraining volgens een beproefde methode die al bij vele honderden ouders heeft gewerkt.

Lees ook: 29 Tips om je kind op natuurlijke wijze zindelijk te laten worden