wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Zindelijkheid peuter
Zindelijkheid en je peuter

Zindelijkheid peuter (5)

Beoordeel dit item
(21 stemmen)
zindelijk worden kindWil jij ook graag weten hoe je op een handige manier kunt omgaan met het zindelijk worden van je kind. Hier krijg je maar liefst 29 tips die je kunnen helpen om je kind op ontspannen wijze te helpen zindelijk te worden.
Beoordeel dit item
(17 stemmen)
zindelijkheid snachtsDe meeste kinderen worden tussen de 2 en 3,5 jaar overdag zindelijk. Sommige kinderen zijn hiermee wat eerder en sommige kinderen wat later. Je kunt als ouder je kind stimuleren door goed te letten op de signalen die je kind geeft en die erop wijzen dat je kind eraan toe is om actief aan de slag te gaan met zindelijkheidstraining.
Beoordeel dit item
(11 stemmen)
zindelijkheid peuter of dreumesSteeds meer ouders lijken tegenwoordig te worstelen met het zindelijk worden van hun kind, terwijl het bij anderen zo makkelijk lijkt te gaan. Vroeger leek het zindelijk worden vanzelf te gaan en vooral ook op jonge leeftijd.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
zindelijkheid krantlezen potjeSteeds meer ouders lijken tegenwoordig te worstelen met het zindelijk worden van hun kind, terwijl het bij anderen zo makkelijk lijkt te gaan. Op zich is het niet zo vreemd dat het tegenwoordig minder vanzelfsprekend is dan ‘vroeger’. De luiers zijn van goede kwaliteit en doordat je kind  geen last heeft van natte luiers aan zijn billen is de noodzaak van de kant van het kind om snel zindelijk te worden niet direct aanwezig.
Beoordeel dit item
(17 stemmen)

zindelijkheidVeel ouders vragen zich af wat een goed moment is om te beginnen met zindelijkheidstraining. Dit is voor ieder kind verschillend, je kind moet er aan toe zijn. Het is ook niet zozeer een kwestie van trainen als wel een kwestie van het begeleiden van je kind bij het zindelijk worden. Tot een kind ongeveer 15 maanden oud is gaat het plassen en poepen volkomen automatisch. De meeste kinderen zijn er ergens halverwege het tweede jaar (dus als ze 1,5 jaar oud zijn) aan toe om voorzichtig te oefenen met het potje, maar dit gaat echt nog spelenderwijs. Over het algemeen zijn de meeste kinderen pas na hun tweede verjaardag toe aan meer frequent gebruik van het potje. Sommige kinderen echter veel later. Lees verder....