wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Speeltips peuter
Speeltips voor je peuter

Speeltips peuter (8)

Beoordeel dit item
(9 stemmen)

knutselen en spelletjes met je peuter in de herfstDe herfst is een heerlijk seizoen om er met je peuter om uit te trekken. Je peuter kan buiten nog heerlijk spelen in de bossen, het park of de speeltuin. Er is buiten zoveel te beleven. Bladeren in de prachtigste kleuren en vormen, paddenstoelen, kastanjes en eikels zoeken. Maar er zijn ook veel regenachtige dagen en het wordt weer eerder donker. Hier vind je een aantal leuke ideeën om knutselen en te spelen in de herfst. Leuke activiteiten om samen met je peuter buiten en binnen te doen.

Beoordeel dit item
(8 stemmen)

knutselen_in_lente.jpgWanneer het voorjaar eraan komt, krijgen jij en je peuter weer extra zin om naar buiten te gaan na een winter met relatief veel binnen zijn. Maar omdat we toch in Nederland wonen, zijn er ook in het voorjaar nog veel regenachtige dagen. Dagen waarop je uitstekend met je peuter binnen kunt knutselen en spelletjes doen met het thema lente.

 

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

kinderen_spelletje_winter.jpgDe winter nodigt echt uit om wat meer activiteiten binnen te gaan doen. De dagen zijn kort, het is koud en guur weer. Binnen maakt je het gezellig en is het warm. De feestdagen zijn in aantocht of juist alweer achter de rug. Kortom een tijd voor knutselwerkjes en spelletjes die je binnen kunt doen. Toch zijn er gelukkig altijd genoeg dagen waarop je er heerlijk op uit kunt trekken met je peuter. Strak blauwe luchten, misschien de eerste keer dat je peuter echt in de sneeuw kan spelen of op het ijs kan lopen of 'schaatsen'. Mis deze fantastische momenten ook niet, je peuter vindt het heerlijk om buiten te ravotten na in deze periode van relatief veel binnen zijn. Na die tijd drink je binnen gezellig een beker warme melk of thee om weer op te warmen.

Beoordeel dit item
(1 Stem)

boeken_peuterIn dit artikel vind je een kleine selectie van leuke boeken voor je peuter. Boeken waar je peuter eindeloos veel plezier aan zal beleven en die je iedere avond (en natuurlijk overdag) weer opnieuw kunt voorlezen. Populair op dit moment zijn vooral: de Woezel en Pip boeken, 'Waar is de Taart', 'Raad eens hoeveel ik van je hou', maar ook de Jip en Janneke boeken blijven enorm leuk. De Woezel en Pip boeken kunnen al vanaf 1,5 tot 2 jaar worden voorgelezen, voor de Jip en Janneke boeken moet je peuter wel een jaar of 3 zijn.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

goed speelgoed zorgt voor plezier.jpgWat is nu goed en leuk speelgoed voor je peuter. Soms twijfel je misschien wat nu eigenlijk bij welke leeftijd past, zeker bij je eerste kindje. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat bij een puzzel van karton met 4 of 6 stukjes een leeftijd vanaf 3 jaar staat. Nu komt dat omdat het karton niet veilig is in de kindermondjes van een anderhalfjarige. Maar als je deze puzzel aan een kind geeft dat 3 jaar is geworden, maak je bepaald geen goede beurt. Daarom volgen in dit artikel wat speelgoedtips.