vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Ontwikkeling peuter|Top 10 Hilarische momenten met je kind...achteraf dan!

Top 10 Hilarische momenten met je kind...achteraf dan!

Beoordeel dit item
(12 stemmen)

 baby spagetti1.    Kartonnen puzzel in bord pap

Waarom zijn kleine kinderen alleen maar supersnel als ze het niet moeten zijn? Je loopt even snel naar de deur omdat er wordt aangebeld. Je komt terug en er ligt een complete kartonnen puzzel in het bord met pap van je kind. Balen! Maar waarschijnlijk leek het je kind gewoon een reuze interessant idee.

2.    Ramen wassen met spagetti

En bleef de spagetti dan maar goed zitten op de ramen. Nee, helaas zit het ook op de grond en de muur en uiteraard op het hele lichaam van je kind. Hoe leer je je kind zo snel mogelijk alleen te doen met eten waarvoor het is bedoeld?

3.    Hond blauw met geel verven met vingerverf

Natuurlijk wil je de creativiteit van je kind stimulieren. Maar er zijn grenzen..... Je denkt wat kan er nu met vingerverf fout gaan…. Niets ergs in ieder geval. Dus hup even snel naar de wc, dat wordt iets langer dan gepland (je kunt tenslotte niet alles vooraf inschatten). En je creatieve kind besluit spontaan even de hele hond met vingerverf te behandelen. De hond blijft daarop natuurlijk niet rustig zkind tekent op muuritten, want dan zou het feest niet compleet zijn, toch?

4.    Papa helpen met klussen

'Hier zal papa wel reuze blij mee zijn als hij straks wakker wordt. Ik heb alvast de keuken verder geschilderd;)'

5.    Tekening op de muur bij verjaarsdagsvisite

Nee, je wordt niet blij als je ziet dat je kind een complete tekening op de muur in de gang bij de verjaardagsvisite heeft gemaakt, degenen waar je te gast bent trouwens ook niet. Uiteraard moet de wand daarna geschilderd worden. De grote vraag is of je hier volgend jaar nog welkom bent.

6.    Met de tong langs glazen wand als je de roltrap opgaat

Om met verbazing naar te kijken. Een kind dat met uitgestoken tong de glazen wand langs een roltrap staat af te likken terwijl het naar boven gleed. Heel makkelijk, tong eruit en glijden maar. Jak!

baby spinazie7.    Beker melk in bord spinazie gieten en met je hand in gaan petsen

Wil er NOOIT meer iemand bellen, terwijl je kind een bord spinazie zit te eten. Je kunt je wel voorstellen waar dit allemaal zat.

8.    Tube tandpasta in zwart haar

Vlak voordat je weg gaat, weet je kind nog even een tube tandpasta in zijn zwarte haar leeg te knijpen. Even snel eruit poetsen met wat water heeft een zeer schuimend doch ongewenst effect.

9.    Mieren in de tuin opeten

‘Hé, wat zijn dat voor leuke wriemeldingetjes. Even proeven of ze net zo lekker smaken als ze eruit zien. Ja, dat smaakt nog helemaal zo gek nog niet.’ Het is niet voor niets dat allerlei insecten in grote delen van de wereld gewoon op het menu staan. Meestal in gebakken of gefrituurde vorm. En ach, als je dan moet kiezen tussen een mier of een slak (zoals hier wel op de betere menukaart staat), is de mier misschien zo'n gekke keuze nog niet.

kind huilt om-clown10.    Keihard huilen bij het zien van lieve oom met baard of bril.

Komt ook zeer veelvuldig voor bij het zien van een clown, Sinterklaas of Piet. Aangezien al deze personen met elkaar gemeen hebben dat ze het beste met je kind voor hebben, voel je je al ouder al snel een beetje bezwaard. Maar zeg nu eerlijk, vanuit het gezichtspunt van je kind is het niet zo gek dat rare baarden en brillen leiden tot huilpartijen. Je kunt je dan wel voorstellen wat het effect is van een onverwachte clown, Sinterklaas of Piet. ‘Ze zijn gewoon ENG!’

Laat hieronder jouw meest hilarische moment achter!