wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Ontwikkeling peuter|Het woord NIET

Het woord NIET

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
het woord nietEen tijdje terug  ben ik er mee begonnen en het bevalt fantastisch!! Ik wou dat ik dit jaren geleden ontdekt had, het had er beslist voor gezorgd dat ik een ander en veel rijker leven geleefd had. Deuren die dicht waren gaan open, ik krijg bergen energie, in geen tijden heb ik mij zo goed gevoeld..

Als je denkt dat ik gevallen ben voor een goeroe, de allernieuwste kruidenthee,of smoothies van spinaziebladeren en blauwe bessen als ontbijt, dan vergis je je.
Dat zijn zaken waar ik allemaal te nuchter voor ben :die goeroe wil geld aan  mij verdienen en als ik me m’n hele leven al goed voel bij een bruine boterham met kaas als ontbijt, dan zal dat wel goed voor me zijn…..

Wat heb ik dan gedaan? Ik heb het woord NIET in de ban gedaan. Ik gebruik het alleen nog om te zeggen dat ik het niet gebruik.
Denk jij nu bij jezelf: is dat alles???

Nou ik daag je uit: probeer het maar. Wedden datje het geen halfuur vol houdt?

Binnen een dag heb je door wat een enorm rol dit woord in je leven speelt, en helemaal als je kleine kinderen hebt: NIET je broertje slaan, Niet achter die kat aan jagen, NIET met je vingers in de trommel met snoep.

Kan NIET , mag NIET , gaat NIET, nu NIET

Allemaal vervelend.

Nu hoor ik je denken: zwakke grap, door het woord weg te halen verander je de situatie niet.
En dat is nu het mooie: de situatie verandert wel. Niet je broertje slaan : sla maar een kussen, Niet achter de kat aan : als je ergens achteraan wil zitten, neem dan een bal….

Iedereen die op mijn blog wil reageren , verzoek ik vriendelijk maar dringend het woord NIET een uur achterwege te laten. :-)

Felice Veenman www.babyenkind.nl

Lees ook:

Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining van je peuter?

5 Stappenplan driftbuien peuter

Hoogbegaafdheid bij kinderen, een Nederlands taboe

Mijn kind wordt gepest