vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Ontwikkeling peuter|Een kinderbed uitzoeken: waar let je op?

Een kinderbed uitzoeken: waar let je op?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
kinderbed kidsgigantWanneer je peuter een bepaalde leeftijd of lengte bereikt, dan is het tijd om over te gaan naar een groter bed. Dit bed moet lang meegaan en ook van goede kwaliteit zijn. Maar wanneer stap je precies over en waar moet je bij het aankopen op letten als ouders zijnde? Hier zijn redenen om over te stappen op een groter kinderbed én tips voor het aanschaffen van een nieuw kinderbed.

Waarom overstappen op een groter kinderbed?

Een van de belangrijkste redenen waarom ouders een groter kinderbed aanschaffen is de leeftijd van hun kindje. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de tweeënhalf en drie jaar oud. Als tip geven wij mee om dit rustig aan te doen, veel kinderen vinden het ledikantje nog erg lekker liggen. Andere belangrijke redenen om over te stappen zijn:

- Er is een tweede kindje op komst is. De oudste schuift daarom door naar een nieuw bed
- Hun zoon of dochter is zindelijk en kan zelf uit bed en naar het toilet.
- Het kindje zelf uit bed wil klimmen
- Als het kindje te klein wordt voor het peuterbedje

Een kinderbed kopen: onze tips

Wanneer het punt is bereikt voor het kiezen van een nieuw kinderbed, dan is er de keuze uit meerdere bedden. Als de overstap wordt gemaakt op een jonge leeftijd (circa 3 jaar oud) dan is het interessant om naar lagere kinderbedden te kijken. Zijn ze al wat ouder, dan is het misschien leuker om te denken aan een stapelbed, een halfhoogslaper of een hoogslaper met bureau. Het is verstandig om rekening te houden met de toekomst als je een kinderbed koopt:

- Is het bed groot genoeg als je kindje opgroeit?
- Vindt jouw kind het bed nog wel leuk als ze ouder zijn?
- Welke kleur wordt het bed? Een jongen zal een roze of gele kleur op latere leeftijd waarschijnlijk niet leuk vinden

Daarnaast zijn er een aantal praktische overwegingen waar aan gedacht moet worden:

Is het bed veilig? Zeker bij stapelbedden en (half)hoogslapers is het verstandig om een hek te hebben die het bed aan de voor-, achter- en zijkant omringt.
Is het bed ruim genoeg? De grootte van het bed zorgt ervoor dat jouw kind zich vrij en veilig kan bewegen zodat zij een goede nachtrust krijgen.

Zorg dat het materiaal van het bed goed is. Denk hierbij aan het matras en de lattenbodem. Een goede lattenbodem ventileert, is van goede kwaliteit en zakt niet door. Het matras is zeer belangrijk voor het comfort van jouw kind. Het matras moet niet te dun zijn en moet ook stevig genoeg zijn om voldoende ondersteuning te bieden. Een goed matras is meestal acht of meer centimeter dik.

Ben je op zoek naar een bed voor de kamer van jouw kind en wil je deze tips in de praktijk gebruiken? Bekijk dan snel de kinderkamers van KidsGigant!