vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Ontwikkeling peuter
De ontwikkeling van je peuter

Ontwikkeling peuter (10)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
kinderbed kidsgigantWanneer je peuter een bepaalde leeftijd of lengte bereikt, dan is het tijd om over te gaan naar een groter bed. Dit bed moet lang meegaan en ook van goede kwaliteit zijn. Maar wanneer stap je precies over en waar moet je bij het aankopen op letten als ouders zijnde? Hier zijn redenen om over te stappen op een groter kinderbed én tips voor het aanschaffen van een nieuw kinderbed.
Beoordeel dit item
(12 stemmen)

 baby spagetti1.    Kartonnen puzzel in bord pap

Waarom zijn kleine kinderen alleen maar supersnel als ze het niet moeten zijn? Je loopt even snel naar de deur omdat er wordt aangebeld. Je komt terug en er ligt een complete kartonnen puzzel in het bord met pap van je kind. Balen! Maar waarschijnlijk leek het je kind gewoon een reuze interessant idee.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
het woord nietEen tijdje terug  ben ik er mee begonnen en het bevalt fantastisch!! Ik wou dat ik dit jaren geleden ontdekt had, het had er beslist voor gezorgd dat ik een ander en veel rijker leven geleefd had. Deuren die dicht waren gaan open, ik krijg bergen energie, in geen tijden heb ik mij zo goed gevoeld..
Beoordeel dit item
(21 stemmen)
driftbuien_peuterDriftbuien bij jonge kinderen kunnen voor jou als ouder vervelend zijn, zeker als je een temperamentvolle peuter hebt. In de eerste plaats is het belangrijk om er niet teveel aandacht aan te besteden en in ieder geval je peuter niet zijn zin te geven.

Vrijwel iedere peuter maakt wel een fase door waarin ze af en toe driftbuien hebben.  Maar niet elk kind is even temperamentvol. Soms kan het helpen om je eigen kind te begrijpen door aan je eigen ouders te vragen hoe je zelf vroeger was. Waren jij of je partner vroeger ook zo temperamentvol? Dan is de kans redelijk groot dat je kind dat ook is.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

kind_niet_eten.jpgIedere ouder denkt wel eens: 'Help, mijn kind wil niet eten (voor de zoveelste keer)' Bedenk dan dat jouw kind niet de enige is. Veel kinderen, vooral peuters willen een periode niet of nauwelijks eten. Sommige kinderen eten niet of nauwelijks brood. Andere kinderen willen juist weer niet of nauwelijks avondeten. Toch worden al deze kinderen groot. Over het algemeen adviseren artsen van het consultatiebureaus ouders om zich geen zorgen te maken zolang kinderen voldoende groeien, voldoende energie hebben, goed slapen, voldoende drinken, af en toe wel wat eten, dagelijks wat fruit eten.

In dit artikel komen wat tips aan de orde waarmee je je kind kunt betrekken bij het eten in de hoop dat het toch wat meer gaat eten.