vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Peuter|Kinderopvang peuter
Kinderopvang en je peuter

Kinderopvang peuter (3)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderopvang_moeders.jpgEr wordt maar weinig gebruik gemaakt van formele kinderopvang. Slechts 13% van de gezinnen maakt gebruik van formele kinderopvang zoals een kinderdagverblijf of een gastoudergezin. In bijna een derde van de gezinnen past familie (vooral grootouders) of bekenden op de kinderen. In totaal maakt 61% van de gezinnen helemaal geen gebruik van formele of informele kinderopvang.

Beoordeel dit item
(1 Stem)

meisje maakt tekening.jpgKinderdagverblijven zijn wel de meeste bekende vorm van formele kinderopvang. Er zijn echter meer vormen. Je vindt hier een kort overzicht van de verschillende vormen van formele kinderopvang, waaronder de flexibele dagopvang en de ouderparticipatiecreche.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
ziek kind op schoot.jpgIedere ouder met kinderen die naar het kinderdagverblijf of naar school gaan kent van wat te doen wanneer je kind onverwachts ziek wordt. Dit is natuurlijk in de eerste plaats vervelend voor je kleintje. Maar soms komt het gewoon erg slecht uit en kunt je behoorlijk in de stress zitten. Je hebt belangrijke vergadering en je man zit in het buitenland. Je bent net 3 weken met vakantie en dit is je tweede werkdag. Dit zijn van die dagen dat het niet eenvoudig is om het werk los te laten en de zaken daar goed geregeld te krijgen.
  • Als je geluk hebt, kun je op oma (of ander vertrouwd persoon) terugvallen
  • Bij sommige werkgevers kun je in dit soort noodgevallen thuiswerken
  • Vaak zit er niets anders op dan een vrije dag nemen
  • In het ergste geval moet je je zelf ziek melden