do22022018

donderdag 22 februari 2018

Je bent hier:Home|Nieuws|Hot topic|Houd de kinderkamer opgeruimd met de leukste opbergers

Houd de kinderkamer opgeruimd met de leukste opbergers Speciaal

Beoordeel dit item
(1 Stem)
kwantum opbergers3Heerlijk, die kids in huis! Maar het geeft wel rommel. Soms lijkt het alsof er geen einde aan komt. Zeker in de kinderkamer, waar de kinderen voor je het weet de hele speelgoedcollectie hebben uitgestald. Hoe houd je die kinderkamer nou opgeruimd? Hieronder 5 handige tips om alles uit opbergers te halen!

1. Opgeruimd staat netjes

Als je snel en gemakkelijk weer orde in de chaos wilt scheppen, is genoeg opbergruimte een absolute must. Opbergers bieden hierbij uitkomst. Zéker als ze er zo leuk uit zien als die van Kwantum. Het speelgoed is binnen een handomdraai opgeruimd. Superhandig en ook nog eens een fraaie blikvanger!

2. Elke opberger een eigen verzameling

kwantum opbergers2Maak het makkelijk voor de kinderen door in iedere opberger een bepaalde soort speelgoed op te ruimen. Een opberger voor lego, een opberger voor knuffels, een opberger voor auto’s... Door speelgoed een vaste plek te geven weten de kinderen altijd waar ze hun favoriete spulletjes kunnen vinden én opbergen.

3. Regelmatig een grote opruiming

Met al onze drukke levens wil een opruiming weleens achterblijven. Maar in de strijd tegen rommel is het tóch belangrijk hier met enige regelmaat tijd voor te maken. Eens per kwartaal bijvoorbeeld. Kinderen zijn verzamelaars en voor je het weet puilen de opbergers uit.

Maak met jezelf en de kinderen de afspraak dat hun speelgoed in de beschikbare opbergruimte moet passen. Wat is stuk? Waar wordt nooit meer mee gespeeld? Inspecteer ook direct de kledingkast. Te kleine kleding en kleding met gaten of niet uitwasbare vlekken kunnen weg. Lever ze bijvoorbeeld in bij een goed doel. Een opruiming kost wat tijd, maar je krijgt er veel rust voor terug!

4. Niet teveel

kwantum opbergers1Houd de opbergruimte beperkt. Teveel meubilair en opbergers zorgen uiteindelijk alleen maar voor overbodige spullen. Ook wordt het zo een stuk makkelijker om spullen kwijt te raken.

Door de opbergruimte te beperken, dwing je jezelf regelmatig een opruiming te houden. Houd de kamer zo ruimtelijk en overzichtelijk mogelijk met minder, maar slimmere opbergruimte. Less is more!

5. Zelf opruimen

Laat de kinderen zelf hun handjes uit de mouwen steken. Overleg samen welk speelgoed in welke opberger gaat en maak er een spel van om ze het op de juiste plek op te laten ruimen. Ze zullen toch écht moeten leren dat opruimen er nu eenmaal bij hoort. Goede leerschool voor de kids en meer rust voor jou!

Bron: Kwantum