wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Nieuws|Hot topic|Energiezuinig leven met een groot gezin

Energiezuinig leven met een groot gezin Speciaal

Beoordeel dit item
(1 Stem)
verwarming comfortabel met kinderenHeb jij te maken met een groot gezin en ben je op zoek naar kostenbesparende tips die ook nog eens goed zijn voor het milieu? Lees hier de belangrijkste tips!

Stel een douchelimiet in

Het klinkt als een strenge maatregel, terwijl het in de praktijk vaak heel eenvoudig toepasbaar is. We gebruiken namelijk veel meer water dan nodig. Maak eens afspraken in huis over douchen. Stel bijvoorbeeld een douchelimiet in van maximaal 10 minuten per gezinslid per douchebeurt. Waar veel Nederlanders ervoor kiezen dagelijks onder de douche te gaan is dit voor het overgrote deel van de mensen helemaal niet nodig! Spreek daarom af dat er per gezinslid niet vaker dan driemaal per week wordt gedoucht. Je bent dan milieubewust bezig én je bespaart met een groot gezin op jaarbasis veel geld op water. Daarnaast droogt je huid minder snel uit en druk je nog eens extra kosten op de aanschaf van shampoo. In een groot gezin kan deze simpele aanpassing al snel enkele honderden euro’s per jaar schelen!

Bespaar op je verwarmingkosten

Een hele eenvoudige tip waar nog té vaak aan voorbij wordt gegaan. De zomer is ten einde, het is buiten 10 tot 15 graden. In het gemiddelde Nederlandse huishouden gaat voor het eerst de verwarming weer aan, terwijl mensen met een t-shirtje binnen zitten. Nee, nee, nee! Met deze temperaturen is een trui voldoende. Een wat grovere maatregel kan zijn spouwmuur- en dakisolatie, waarbij er wordt gezorgd dat je huis meer warmte vasthoudt. Omdat de verwarming dan minder vaak aanslaat, ben jij aan het einde van de maand tevreden met de kosten!

Een ode aan de LED-lamp

LED-lampen zijn een eenvoudige manier om energiezuinig te leven. Vooral hoge kwaliteit verlichting van Osram of Philips gaat lang mee. Leef je nog met spaarlampen? De kosten voor het vervangen van je huidige spaarlampen zijn vaak al binnen twee jaar terugverdiend!