wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Nieuws|Hot topic|Eindelijk een oplossing voor het zoete drinkpakje!

Eindelijk een oplossing voor het zoete drinkpakje!

Beoordeel dit item
(11 stemmen)
Sourcy Water FruitsmaakjeIk heb het geluk dat mijn kinderen tevreden zijn met een glas water. Toch merk ik dat ook zij daar een keer klaar mee zijn, met name in de zomer als ze meer dorst hebben, willen ze gewoon even wat anders. Geen water, geen thee, gewoon even wat met een smaakje. Hierdoor grijp ik sneller naar iets van limonade.

Van vriendinnen ken ik verhalen genoeg over kinderen die water vies en saai vinden. Daar komt sowieso geen slok water door de keeltjes naar binnen. Melk, yogi, aanmaaklimonade, diksap of appelsap, ook al lijk je te kiezen voor verantwoorde alternatieven, je kind krijgt toch veel suikers binnen op deze manier.

Waar wij thuis wel af en toe discussie over hebben is de inhoud van de broodtrommel. Op de school van mijn dochter hebben ze een continue rooster. Dit houdt in dat zij op de lange dagen (alle dagen behalve de woensdag) 2x drinken meekrijgt. Hierbij hebben we afgesproken dat dit 1x water is en dat dit 1x een pakje mag zijn. Kortom, iedere dag een pakje waar best veel suiker in zit…. In een pakje multifruitsap zitten ongemerkt alweer 4 klontjes suiker. Dat is toch wel even slikken als je er bij stilstaat.Sourcy Water Fruitsmaakje

Al die ‘onzichtbare’ suikers leiden uiteindelijk tot kinderen met gaatjes in de tandjes (door de zuren) en overgewicht. En het lukt ons als ouders maar nauwelijks om er iets tegen te doen. Gelukkig is er goed nieuws! Sourcy besloot om ons moeders te helpen en komt met een nieuw drankje: Water met een Fruitsmaakje! Dat is bronwater met een beetje fruitsmaak en zonder bubbels, suiker, zoetstoffen, E-nummers en zuren die de tandjes aantasten. Het is meer dan 99% bronwater met een vleugje fruitaroma. Sourcy Water met een Fruitsmaakje is daarmee een uniek drankje en kan zonder zorgen de hele dag gedronken worden, net als water. Heel fijn zo’n oplossing voor het 2e drinkpakje op school.


Om aandacht te vragen voor de zorgwekkende inname van suiker door kinderen heeft Sourcy een Suikerschijf ontwikkeld; een handige draaischijf voor thuis waarmee ouders en kinderen in een handomdraai kunnen zien hoeveel suiker er in een drinkpakje zit. De Suikerschijf bevat de meest verkochte A-merken pakjes drinken. Het aantal suikerklontjes die staan afgebeeld bij pakjes drinken is gebaseerd op het aantal gram suiker per drinkpakje zoals vermeld op de verpakking. Zo zien jij en je kind snel hoeveel suikerklontje er naar binnen gaan. De Suikerschijven worden uitgedeeld tijdens de Wisseltruc Weken die op vrijdag 12 mei van start zijn gegaan. Je kunt de Suikerschijf ook aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of kijk voor meer informatie op Sourcy.nl