vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Voor papa
Voor papa

Voor papa (4)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

papa_houdt_baby_vast.jpgHet is helaas nog steeds niet best gesteld met het aantal dagen kraamverlof (bevallingsverlof) van vaders in Nederland. In België is het al een stuk beter geregeld, daar krijgen de kersverse papa's 10 dagen kraamverlof. Dit geeft je als vader en partner veel meer ruimte om een band op te bouwen met je pasgeboren baby en je partner te ondersteunen in deze eerste drukke periode waarin er zoveel veranderd.

Beoordeel dit item
(8 stemmen)
postnatale_depressie_vaders.jpgHet blijkt dat mannen vaak maar moeilijk kunnen wennen aan de nieuwe situatie na de geboorte van hun kind. Op zich niet zo vreemd. De stap van vrije man (of vrouw) die alleen verantwoordelijk is voor zichzelf naar vader met een wezentje dat volledig afhankelijk is van hem (en zijn partner) is nogal wat. Wat de vader voelt is echter niet hetzelfde als de zogenaamde babyblues, ook wel kraamtranen genoemd, die de moeder voelt een paar dagen na de bevalling. De babyblues hebben alles te maken met hormonale veranderingen en duren over het algemeen maar kort. Wat voelt de vader dan wel?
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

vader belangrijk in opvoeding.jpg

Uiteraard weten we dat vaders van zeer groot belang zijn in de opvoeding van kinderen. Uit allerlei onderzoeken blijkt dan ook dat kinderen het beter doen als ze een betrokken vader hebben die meer tijd met ze doorbrengt dan de tien minuten na zijn werk. Ze doen het beter op school, zijn sociaal competenter, kunnen beter met stress omgaan. Meisjes zijn beter in wiskunde, jongetjes vertonen minder agressief machogedrag.

 

Beoordeel dit item
(11 stemmen)

hechte band vader babyHier lees je 13 tips voor een hechte band tussen vaders en hun baby. Vaders beginnen altijd met een achterstand in de band met hun baby in vergelijking met de moeders. Moeders dragen hun baby 9 maanden lang in hun buik. Maar ook na de geboorte is het voor de moeder makkelijker een hechte band op de bouwen met de baby. Zij hebben nog 3 maanden kraamverlof en geven vaak borstvoeding. Je leest hier wat vaders kunnen doen om een hechte band met hun kindje op te bouwen en ze een waardevolle basis voor de rest van hun leven te geven.