zo18022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Belastingtips|Vanaf 2016 ook kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal

Vanaf 2016 ook kinderopvangtoeslag voor peuterspeelzaal

Beoordeel dit item
(27 stemmen)
kinderopvangtoeslag 2016 peuterspeelzaalWerkende ouders kunnen per 1 januari 2016 niet alleen kinderopvangtoeslag krijgen als hun kind naar de kinderopvang gaat, maar ook als hun kind naar de peuterspeelzaal gaat. Ook worden de kwaliteitseisen aan kinderopvang en peuterspeelzalen even hoog. De verschillen tussen kinderopvang en peuterspeelzalen lijken zo kleiner te worden.


Kinderopvang en peuterspeelzaal dezelfde kwaliteitseisen

Dit schrijft het kabinet maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) geeft aan: ''Kinderopvang en peuterspeelzaal moeten straks aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen, vallen onder hetzelfde toezicht en worden op dezelfde manier gefinancierd. Dat zorgt voor duidelijkheid en voor een betere aansluiting op de basisschool."

Betere aansluiting op basisschool

De bedoeling van deze plannen is om de voorschoolse opvang beter te regelen voor de kinderen zodat ze later in hun schoolloopbaan kansrijker zijn. Het is ook de bedoeling dat de pedagogische kwaliteit van de opvang omhoog gaat, onder meer door een betere mix van HBO- en MBO- medewerkers en blijvende scholing van het personeel. Uiteraard spreken de pedagogische medewerkers goed Nederlands.

Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

Hoewel er dus vanaf 2016 wel kinderopvangtoeslag mogelijk is voor de peuterspeelzaal, is het jammer is dat deze veelal flink in prijs zullen stijgen. Dat zal de toegankelijkheid voor werkende ouders niet makkelijker maken. Momenteel variëren de prijzen enorm tussen de verschillende gemeenten.

Bron: Rijksoverheid.nl

Belastingaangifte 2016: gebruik de aangiftechecklist

Profiteer als werkende ouder van de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) bij je belastingaangifte

Goed nieuws voor werkende ouders op Prinsjesdag 2015

Nederland scoort middelmatig zwangerschaps- en ouderschapsverlof


Ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting in 2014

Nederland geeft minste uit aan gezinnen

Ouderschapsverlofkorting en de belastingdienst

Persoonlijkheid en stress