ma19022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Hele gezin|Belastingtips
Tips over ouderschapsverlof en belastingtips

Belastingtips (35)

Beoordeel dit item
(7 stemmen)
kindgebonden budget omhoog in 2017In 2017 gaat het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind met maximaal 100 euro per kind omhoog. Bijna 800.000 gezinnen krijgen dankzij deze maatregel in 2017 meer geld via het kindgebonden budget.Dat staat in een Algemene Maatregel van Bestuur die minister Asscher vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Al eerder was op Prinsjesdag bekendgemaakt dat het kindgebonden budget zou worden verhoogd, toen was nog niet bekend om welk bedrag het zou gaan.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
hypotheek oversloten belastingvoordeel oudersLees dit als je in 2015 je hypotheek hebt oversloten. Je hebt daarvoor waarschijnlijk een flinke boetebedrag moeten betalen. Ging dit om echt een groot bedrag, lees dan nog even verder.
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
kindregelingen 2015Per 1 januari 2015 zijn er nog maar vier kindregelingen waar ouders gebruik van kunnen maken. In het oude stelsel waren dit tien kindregelingen. Het stelsel is dus overzichtelijker geworden, maar is ook flink versoberd.
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
ouderschapsverlofkorting 2014De ouderschapsverlofkorting is in 2014 echt voor het laatst te gebruiken. Als je snel bent, kun je echter nog profiteren van deze heffingskorting.
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
zwangerschapsverlof en ouderschapsverlofOp het gebied van zwangerschaps- en ouderschapsverlof scoort Nederland in Europa middelmatig. In Nederland krijgen moeders 16 weken zwangerschaps- en 26 weken ouderschapsverlof. Vaders komen op dit moment helemaal bekaaid vanaf met twee dagen kraamverlof. Adviesbureau Mercer vergeleek de soorten kraam- en ouderschapverlof van twintig Europese landen.
Pagina 1 van 3