vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Voeding-overgewicht

Voeding-overgewicht (4)

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
kinderen eten steeds meer fruit‘Kinderen eten steeds meer fruit’, dat is nieuws waar ik blij van word. Ik lees het bericht verder en lees dat de stijging van 20% vooral ligt in de categorie 9 tot en met 18 jaar. Ik probeer mijn kinderen ook voldoende fruit te laten eten, maar hier doe ik blijkbaar echt iets verkeerd.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
overgewicht kinderenHet aantal kinderen in Nederland met levensbedreigend overgewicht is de afgelopen 30 jaar gestegen van 0,08 naar 0,56 procent. Morbide obesitas komt twee tot vier keer vaker voor bij kinderen van Turkse of Marokkaanse afkomst, blijkt uit onderzoek van TNO, VUmc en LUMC.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
fietsvakantie.jpgElk jong kind beweegt van nature veel . Ze kunnen vaak geen minuut stil zitten. Jonge kinderen kunnen uren buiten spelen en zijn bijna altijd druk in hun spel. Als een kind ouder wordt dan wordt het  hierin afgeremd door het moeten stilzitten op school en thuis door de vele  uren die worden doorgebracht met computerspelletjes en uiteraard het kijken naar de televisie.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
overgewicht_bij_kinderen.jpgRecent is het rapport 'Nederland de Maat Genomen' van de RIVM verschenen. Daarin is te lezen dat meer dan de helft van de Nederlanders (30-70 jaar) te zwaar is: 60 procent van de mannen en 44 procent van de vrouwen. Bij 13 procent van de mannen is zelfs sprake van obesitas en bij 14 procent van de vrouwen. Dit zijn verontrustende cijfers. Maar als we kijken naar overgewicht bij kinderen zijn die cijfers ook schrikbarend: in 2010 was 1 op de 8 kinderen te dik en 1 op de 12 had obesitas. De verwachting is zelfs dat in 2015 ongeveer 1 op de 5 kinderen lijdt aan obesitas!