vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderziektes
Alles over kinderziektes

Kinderziektes (11)

Beoordeel dit item
(62 stemmen)
Waterpokken kunnen vreselijk jeuken, met name als je kind helemaal onder zit. Omdat het belangrijk is dat je kind niet gaat krabben, er kunnen dan immers infecties en daarmee nare littekens ontstaan is het goed om zoveel mogelijk tips en trucs in te zetten tegen deze vreselijke JEUK!

Maar natuurlijk vooral om het leven van je kindje wat te vergemakkelijken tijdens deze vervelende dagen. Trouwens niet alle baby's en kinderen hebben veel last van jeuk bij waterpokken.

Overzicht van beproefde middeltjes tegen jeuk bij waterpokken

- Callendula emulsie tegen waterpokken van VSM
- Sudo creme, niet zuinig smeren
- Mentholpoeder
- Tinctuur van Stinkende Gouwe
- Havermoutbad, of havermout in washandje later weken en daarmee deppen
- Fenistill
- Bij blaasjes in de mond koud drinken en vooral geen prikkende dranken of prikkend fruit, groente (zoals manderijn, sinaalsappelsap of tomaat)
- Bij blaasjes in de mond werken waterijsjes verkoelend
- Bij blaasjes in en rond de vagina kan plassen erg zeer doen. Laat er dan lauw water langs lopen tijdens het plassen uit een lege plastic fles of dep direct na met een lauw washandje.

Lees alles over waterpokken bij baby's en kinderen

Hier vind je het complete overzicht van kinderziektes

Beoordeel dit item
(57 stemmen)

kinderziektes met vlekjesKinderziektes met vlekjes krijgt ieder kind weleens. De meeste kinderziektes zijn onschuldig en krijgen vrijwel alle kinderen. Meestal gaat het om waterpokken, de vijfde of zesde ziekte of rondvonk. Ronde hond en mazelen komen in Nederland weinig meer voor, bijna alle kinderen zijn er tegen ingeënt via de BMR-prikken. Je kind krijgt hiervoor 2 keer een prik en is dan levenslang beschermt tegen deze ziektes. Huiduitslag kan ook veroorzaakt worden door een allergische reactie, dit hoeft niet ernstig te zijn. Wanneer je kind zich niet (meer) ziek voelt, kan het meestal gewoon naar de oppas, kinderdagverblijf, crèche of school. Hier volgt een overzicht van kinderziekten met vlekjes.

Beoordeel dit item
(37 stemmen)

spruw_baby.jpgSpruw is een veelvoorkomende schimmelinfectie die voorkomt in de mond van de baby, in het luiergebied en op de tepels van de borstvoedende moeder. Spruw is niet ernstig, maar het kan lastig zijn om er vanaf te komen. Je moet in ieder geval naar de huisarts voor een diagnose. Het meest kenmerkende symptoom is de witte uitslag op de tong van je baby. Deze aanslag is niet weg te vegen. Kun je de aanslag wel wegvegen, dan zijn het hoogstwaarschijnlijk melkresten.

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

ziek meisje op bank.jpgEen ziek kind hoort thuis. Daarover zijn we het allemaal wel eens. Maar wanneer is een kind zo ziek dat het inderdaad thuis moet blijven? Kinderen zijn vaak genoeg niet lekker en dan twijfel je vaak wat je nu moet doen. Kijk en luister vooral goed naar je kind en volg je gevoel. Ieder kinderdagverblijf en school hanteert weer iets andere criteria, maar velen hanteren globaal de volgende criteria.

Beoordeel dit item
(29 stemmen)

foto_uitslag_zesde_ziekte_romp.jpgDe zesde ziekte is een virusziekte die bij jonge kinderen vaak voorkomt. Het is een kinderziekte, wat inhoudt dat als je deze ziekte eenmaal hebt gehad je er de rest van je leven immuum voor bent. De ziekte kenmerkt zich door plotselinge hoge koorts, die drie tot vier dagen duurt. Vervolgens verschijnt er een huiduitslag met kleine roze/lichtrode vlekjes die zich verspreid naar het hoofd en de romp.

De incubatietijd is ongeveer vijf tot vijftien dagen.