vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderyoga|Sfeer en energie

Sfeer en energie

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
kinderyoga sfeer energieNa de zomervakantie start op donderdagmiddag de kinderyoga op de basisschool. Een paar kinderen van het vorige seizoen doen mee. Leuk! En veel nieuwe kinderen erbij. Als introductie beginnen we met de kinderyoga kaarten. De poes, holle en bolle rug. De inademing door de neus en uitademing uit de mond. Graag willen ze na de warming up een eigen kinderyoga kaart uitzoeken. De kinderen die kunnen lezen, mogen de kinderyoga kaarten voorlezen en helpen de kinderen uit groep 2. We doen een snorkel avontuur, duiken de zee in, flapperen met onze benen en als afsluiting een tekening. Harp muziek aan, er is rust. Samen kleuren. De eerste kinderyoga van het nieuwe schooljaar. Wat een fijne sfeer en energie is er in de groep.

Roze, paars of goud?

In de zomer lak ik mijn teennagels. Sebas wil ook nagellak op zijn tenen. Ik kijk mijn man aan. Ok doen we. Zijn teennagels worden paars en Sebas loopt deze zomer veel in zijn slippers. Als ik naast een moeder in speeltuin sta zegt ze “Wat leuk uw zoontje ook al nagellak? Ons zoontje ook.” “Leuk! Welke kleur heeft hij?” vraag ik “roze. Mooi hoor.” Even later laat mijn man ook een National Geografic zien met olifanten die worden beschilderd. Sebas zegt “Kijk de olifanten hebben ook nagellak.” Jurgen vindt de olifanten ook heel mooi.

Tieneryoga

Naast kinderyoga, werk ik parttime in het voortgezet onderwijs, met tieners. De teamleidster en een collega die alle keuzevakken organiseert vinden het een goed idee om tieneryoga als keuzevak te geven. Daarom schrijf ik me in voor de tieneryoga opleiding bij Helen Purperhart. Zin in! Op een zondagochtend zwaait het gezin me uit en vertrek ik naar Almere. Op naar een Tieneryoga avontuur! Deze vind ik na de eerste cursusdag gevolgd te hebben ook best serieus. Bij tieneryoga komen ook veel thema's aan bod. Ontwikkelen weer dus op een heel ander interessant vlak.

De tweede cursus tieneryoga doen we veel Asthanga Tieneryoga oefeningen. Fijne flow om te doen.

Yoga in alle soorten en maten

Je kunt veel verschillende soorten yoga doen. Ook is er yoga voor baby, dreumes en peuter. Zelf kies ik momenteel om poweryoga te doen. Hierdoor merk ik dat mijn lijf prettiger aanvoelt. Als ik elke week s avond na de poweryoga thuis kom ben ik erg ontspannen. Ook de volgende dag als ik op het werk verschijn voel ik me ontspannen met zeer veel energie. Bij de kinderyoga doe ik de bewegingen en houdingen met de kinderen mee, ook een heel leuke yoga. Nu komt er ook tieneryoga bij. Bikram yoga zou ik zelf wel eens een keer willen proberen. Yoga in een verwarmde ruimte.

Jij en je kind

In Goor is er een beurs op 12 oktober 2013 waar ik workshop kinderyoga geef. Er is van alles te doen. “Het gaat om activiteiten voor ouders en kinderen samen. Er zijn lezingen en workshops.” Het is een vrije toegang. Met 2 kleine kinderen zijn wij zelf ook heel erg benieuwd wat er hier te ontdekken is.

Kinderyoga tipkinderyogatip krijger

KRIJGER
– Jullie zitten op de knieen met de ruggen naar elkaar
– Strek de bovenbenen. Stap met je rechterbeen naar voren.
-  Pak elkaars handen vast. Breng je armen omhoog en strek ze uit.
– Kijk omhoog en buig iets naar achteren. Blijf even zo zitten
– Breng de armen weer omlaag. Doe de oefeningen aan de andere kant

Deze "Krijger" Kinderyogakaart komt uit de Kindermeditatiekaarten van Helen Purperhart (www.kinderyoga.nl). "Leuke yogaspelletjes die kinderen op school, op de buitenschoolse opvang of thuis kunnen doen. Het gaat om samenwerken, afspraken maken en elkaar vertrouwen en respecteren. Ook volwassenen kunnen de kaarten gebruiken - met hetzelfde resultaat."

Bij yoga is het erg belangrijk je eigen grens aan te voelen. Blijf niet langer in een houding dan prettig voelt. Forceer niet, maar geniet.Geschreven door Karin de Boer-Jansen (Tijger en Draakjes Kinderyoga), moeder van Sebastiaan (3 jaar) en Jurgen (september 2012)

Lees hier meer kinderyogatips van Karin de Boer

Lees hier meer over overgewicht bij kinderen

Lees hier meer over een gezond kindergebit

Ieder kind zijn eigen talent

Leuke columns:

Vacature ouder/verzorger

Werkende moeder

Digibeet

Slagveld

Moederlente

Miskopen

Papa, niet doen!

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Mijn neefase

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Gerelateerde items (op tag)

Meer in deze categorie: « Je eigen ik