do22022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kinderyoga

Kinderyoga (12)

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
kinderyoga sfeer energieNa de zomervakantie start op donderdagmiddag de kinderyoga op de basisschool. Een paar kinderen van het vorige seizoen doen mee. Leuk! En veel nieuwe kinderen erbij. Als introductie beginnen we met de kinderyoga kaarten. De poes, holle en bolle rug. De inademing door de neus en uitademing uit de mond. Graag willen ze na de warming up een eigen kinderyoga kaart uitzoeken. De kinderen die kunnen lezen, mogen de kinderyoga kaarten voorlezen en helpen de kinderen uit groep 2. We doen een snorkel avontuur, duiken de zee in, flapperen met onze benen en als afsluiting een tekening. Harp muziek aan, er is rust. Samen kleuren. De eerste kinderyoga van het nieuwe schooljaar. Wat een fijne sfeer en energie is er in de groep.
Beoordeel dit item
(17 stemmen)
je eigen ikIn Roombeek geef ik via de gemeente Enschede kinderyoga in een atelier. Hiervoor mag ik sleutels afhalen. In eerste instantie krijg ik die hele muziekkast niet open. Huismeester erbij, even olie erop, klaar. In de kast zie ik allerlei knoppen en een dubbele cd speler. De cd erin, dan telt ie terug vanaf 4 min 36, ok...Ik probeer een knop. Zoef zoem zoef, versnelt de cd. Nee dat is niet de bedoeling. Nog een knop....zoefffff. Goed 10 minuten vlak voor de kinderyoga begint ren ik op sokken het gebouw prismare door op zoek naar de huismeester. Hij krijgt na wat versnellingen de muziek aan. In versnelling “kiek'n wat hut wordt” kan deze kinderyoga beginnen.
Beoordeel dit item
(17 stemmen)
kinderyoga basisschoolZo 6 maanden na de geboorte van Jurgen besluit ik mijn buikspieren weer te trainen. Vaak in de ochtend. Zo gauw ik wil beginnen kijkt Sebas naar me en komt naar me toe. He mams op de grond, das leuk. Sebas over me heen, trekt aan mijn teen. Mmmm geen goed moment. Later probeer ik het nog een keer. Ik lig op een matje en begin met het trainen van de buikspieren. Al snel ziet Sebas het en dit keer komt hij met zijn locomotief aanrijden. Ja hoor al snel gaat de trein over mijn been en buik. Weer een poging mislukt, maar wel een fijne massage. Misschien wordt mijn buik zo toch een beetje platter door het gerace over mijn buik?
Beoordeel dit item
(15 stemmen)
kinderyoga herfstOmdat ik in 2010 door het parttime inval werk als juf en aan gebrek aan een vaste baan mijn auto heb verkocht, doe ik het doordeweek al 2 en een half jaar lopend en op de fiets. Mijn vriendinnen in Amsterdam hebben al een tijdje een bakfiets en ook bij mij kriebelt het. De kriebels voor een bakfiets bleven, zodat ik al gauw op internet ben gaan speuren. En daar stond ie......een mooie 2de hands bakfiets met 3 versnellingen op internet. Ruimte voor 2 a 3 kinderen.....SUPER!
Beoordeel dit item
(18 stemmen)
liefde jurgen geborenAls september 2012 aanbreekt, voel ik de herfst in de lucht. Hier en daar lopen kinderen nog op slippers en korte broek of jurk. September is ook de maand dat Sebas voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaat! Na 5 minuten neem ik afscheid ik krijg een dikke zoen. Wat wordt hij alweer groot denk ik als ik hoogzwanger weg waggel.