wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|Kindergebitten

Kindergebitten (3)

Beoordeel dit item
(13 stemmen)
voor het eerst naar de tandartsEigenlijk heb ik een heel raar beroep. Er zijn veel mensen bang voor mij en anders kennen ze wel iemand die bang voor me is. Op feestjes, het schoolplein en zelfs in de trein vang ik verhalen op over een vreselijke wortelkanaalbehandeling of een verstandskies die eruit “gehakt” moest worden.

In Nederland zijn naar schatting 2,5 miljoen mensen bang voor de tandarts.
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 14% van alle kinderen tussen de 4 en 11 jaar bang is.
De angst ontstaat vaak doordat de ouders zelf bang zijn en de kinderen dit gedrag kopiëren.
Door een nare ervaring bij de tandarts of enge verhalen van vriendjes kan een kind natuurlijk ook angstig worden.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

tandpoetsen_vanafjongeleeftijd.jpgOok bij ons thuis was tandenpoetsen een tijd lang een drama. En ongetwijfeld zal dit het in de toekomst ook weer even worden met onze Benn. Als kinderen een half jaar zijn en de eerste tandjes komen door is het nog wel te doen het poetsen maar zodra ze een jaar of 2 zijn (soms al eerder) en ze een eigen willetje krijgen is het vaak een drama. Iedereen kent het wel: een krijsend en spartelend kind in de badkamer die weigert zijn/haar mond open te doen. Wat je ook probeert: niks lukt. Zelf ben je bekaf door stress op het werk, racen naar de creche en daarna nog koken of door de hele dag bezig te zijn geweest met je kids. Je bent blij als ze in bed liggen en geeft de strijd dus maar op. Want is het de strijd wel waard?
JA, dat is het zeker.

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

tandartsgezin.jpgIk zal me eerst voorstellen: Mijn naam is Daniëlle van Laar, 37 jaar oud, samenwonend met Taco en samen hebben we 3 kinderen: Finn van 7 jaar, Juul van 3,5 jaar en Benn van 8 weken oud.
Sinds september 1996 ben ik mondhygiëniste en sinds januari 2004 tevens ook tandarts. Als tandarts en moeder van 3 schatjes van kinderen weet ik als geen ander hoe het in Nederland gesteld is met de gezondheid van de kindergebitten. En dat is niet zo best! Via deze weg wil ik wat voorlichting geven over de mondgezondheid van kinderen.