wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Gezondheid|baby's en kinderen
baby's en kinderen

baby's en kinderen (13)

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
koortsstuip baby kindKoortsstuipen komen bij zo'n 4% van de baby's en kinderen tussen de 3 maanden en 5 jaar voor. Voor ouders is het heel eng om een koorststuip bij je baby of kind mee te maken. In dit artikel lees je meer over wat een koortsstuip is en wat je kunt doen om je baby of kind bij een koortsstuip te helpen.
Beoordeel dit item
(10 stemmen)

symptomen_uitdroging_baby.jpgZeker jonge baby's kunnen bij diarree en/of overgeven snel uitdrogingsverschijnselen krijgen. Dit gebeurt met name bij een maag-darmontsteking waardoor je baby of kind diarree heeft en/of overgeeft. Maag-darmontstekingen komen bij baby's en kinderen veel voor. Meestal is deze niet ernstig, al moet je bij baby's en kinderen altijd bedacht zijn op uitdrogingsverschijnselen zeker als het ook nog eens warm weer is. De ontsteking ontstaat meestal door virussen die door de lucht of via besmette ontlasting worden overgebracht. Ook kunnen verkeerde bacteriën in eten of drinken deze infectie veroorzaken.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

diarree_overgeven_baby.jpgDiarree en overgeven bij baby's wordt meestal veroorzaakt door een maag-darmontsteking.  Maag-darmontstekingen komen bij baby's en kinderen veel voor. Meestal is deze niet ernstig, al moet je bij baby's en kinderen altijd bedacht zijn op uitdrogingsverschijnselen. De ontsteking ontstaat meestal door virussen die door de lucht of via besmette ontlasting worden overgebracht. Ook kunnen verkeerde bacteriën in eten of drinken maag-darmontsteking veroorzaken.

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

baby_pasgeboren_huilend.jpgVerkoudheid komt bij baby's heel vaak voor. Ze hebben nog weinig weerstand en lopen daardoor deze onschuldige virusinfectie maar al te makkelijk op. De meeste baby's en jonge kinderen zijn minimaal 6 keer per jaar verkouden en dat is nog een stuk meer als ze naar het kinderdagverblijf of de crèche gaan. Baby's kunnen veel last hebben van verkoudheid, vooral bij het drinken.

Het virus verspreidt zich door druppeltjes die door niezen of hoesten in de lucht terecht komen of via aanraking met een besmet persoon of voorwerp. De incubatietijd is één tot drie dagen.

 

 

 

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
kinderen_sneeuw.jpgUit een poll op de website www.TipsWerkendeOuders.nl blijkt dat ruim eenvijde (22,1%) van de Nederlandse ouders hun kinderen afgelopen winter het liefst zo veel mogelijk binnen hield in verband met de winterse kou. Is dat nodig? Of juist ongezond? Bekijk hier de volledige poll. Of discussieer hier mee op NuJij.nl