vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|experts|verloskundige

verloskundige (13)

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
hoe voelen weenIk ben 39 weken zwanger van mijn eerste kindje. Ik heb geen idee hoe weeën voelen! Kun je het gevoel van een wee omschrijven? En begint een bevalling altijd met weeën?

Een wee voelt vaak als een lichte menstruatiekramp en die menstruatiekramp wordt heftiger. De weeën komen steeds regelmatiger en duren steeds langer. In het begin heb je weeën om de 20 minuten, daarna om de 10 minuten, daarna om de 5 minuten.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
manieren van pijnstilling bij bevallingIk zie op tegen de bevalling en ben bang voor de pijn. Ik wil graag pijnstilling. Welke manieren van pijnstilling zijn er allemaal?

Het allerbelangrijkste is dat je je angsten deelt met je verloskundige. De verloskundige kan hier rekening mee houden. Door je angst te uiten, kun je ook geholpen worden. Vaak helpt het om een bevalplan op te stellen.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
voorbereiding op de bevallingHoe kan ik me het beste voorbereiden op de bevalling?

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op de bevalling. Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen als zwangerschapsgym en –yoga. Ook kun je samen met je partner een cursus ‘Samen bevallen’ volgen.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
bloedverlies tijdens de bevallingIk ben zwanger van mijn tweede kindje. Tijdens de bevalling van mijn eerste kind ben ik ongeveer een liter bloed verloren. Ik voelde me nog lang moe, slap en futloos. Hoeveel bloedverlies tijdens de bevalling is ‘normaal’? En heb ik nu een verhoogde kans om bij mijn tweede bevalling weer zoveel bloed verlies?

Gemiddeld verlies je rond de 500 cc bloed tijdens de bevalling. Een liter bloedverlies is veel. Bij een liter ligt ook de grens. Verlies je een liter of meer, dan is de kans dat dit bij een volgende bevalling weer gebeurt groter. Je hebt dan een medische indicatie om in het ziekenhuis te moeten bevallen.

Beoordeel dit item
(1 Stem)
darmkrampjes pasgeboren babyIk heb het idee dat mijn dochtertje (3 weken) veel darmkrampjes heeft. Ze huilt soms erg hard en heeft af en toe ook een hard buikje. Wat kan ik doen om de krampjes te verlichten? En wanneer gaat dit over?

Darmkrampjes horen er helaas een beetje bij. Het heeft ook een functie: de darmpjes van de baby moeten wennen aan de (borst)voeding. De eerste twee-drie weken zijn de krampjes het heftigst, omdat de ontlasting nog op gang moet komen.