vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|experts|lactatiekundige

lactatiekundige (11)

Beoordeel dit item
(1 Stem)

tepelhoedje borstvoeding platte ingetrokken tepelsIk ben zwanger van mijn eerste kind en wil graag borstvoeding gaan geven. Ik heb platte, ingetrokken tepels. Kan ik wel borstvoeding geven en is het handig als ik met een tepelhoedje ga voeden?
Beoordeel dit item
(1 Stem)
borstvoeding vlak nabevallingIk ben 32 weken zwanger van mijn eerste kind. Ik lees en hoor vaak dat huid-op-huid-contact direct na de bevalling zo belangrijk is als je borstvoeding wilt gaan geven. Waarom?
Beoordeel dit item
(1 Stem)
aantal borstvoedingen afbouwenIk geef mijn zoontje (6 maanden) volledige borstvoeding. Hij wil nog zeker 6 voedingen per dag. Ik heb de ziekte van Pfeiffer en ik ben veel afgevallen. Ik heb mijn rust echt nodig! Het consultatiebureau adviseerde mij om de voeding van 20.00 uur kunstvoeding met rijstepap te geven. Hij slaapt dan wel wat langer. Als ik hem de fles geef, kolf ik af. Ik merk dat mijn borsten van slag zijn. Hoe kan ik dit aanpakken?
Beoordeel dit item
(1 Stem)
afbouwen nachtvoedingenMijn dochter (17 maanden) krijgt nog steeds borstvoeding. Ze krijgt alleen live-voedingen omdat mevrouw de fles weigert . Ik heb van alles geprobeerd, maar nu maar geaccepteerd dat het zo is. Maar de nachtvoedingen beginnen me een beetje op te breken. 1 of 2 keer zou ik echt niet erg vinden maar ze komt gemiddeld 7 keer per nacht en dat al 17 maanden. Het consultatiebureau zegt ‘gewoon laten huilen’,  maar ik vraag me af of er geen andere oplossing voor is…
Beoordeel dit item
(1 Stem)
alle borstkolvenMijn baby is nu 2 weken en ik wil binnenkort beginnen met een melkvoorraadje op te bouwen voor als ik straks weer aan het werk ben. Ik wil een goede borstkolf kopen, maar zie door de bomen het bos niet meer… Waar moet ik op letten bij het kopen van een borstkolf?