do22022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|experts|kraamverzorgende

kraamverzorgende (11)

Beoordeel dit item
(1 Stem)
twee kruiken voor baby pasgeboren zomerOp alle uitzetlijsten zie ik staan dat je twee kruiken moet aanschaffen. Ik ben uitgerekend in mei, heb ik dan echt twee kruiken nodig? Eentje lijkt mij wel voldoende.

De tijd van het jaar waarin je baby geboren wordt, heeft niets te maken met of er 1 of 2 kruiken nodig zijn.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
zorgt kraamverzorgster voor oudste kindjeIk ben zwanger van mijn tweede kindje en heb al een zoontje van 3 jaar. Wat kan ik straks van mijn kraamverzorgende verwachten wat betreft de zorg voor mijn zoontje? Smeert ze ook zijn brood en speelt ze met hem als de baby en ik rusten?

Kraamzorg is onderverdeeld in drie soorten zorg:
Beoordeel dit item
(1 Stem)
hoeveel kraamzorg bij tweelingIk ben zwanger van een tweeling. Krijg ik dan ook dubbel zoveel uren kraamzorg?

Nee, je krijgt niet dubbel zoveel uren kraamzorg. Maar tijdens het intakegesprek, met 34-36 weken zwangerschap, geef je aan dat je een tweeling verwacht.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
kraampakket nodig als in ziekenhuis gaat bevallenIk heb een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. Moet ik toch een compleet kraampakket aanschaffen?

Meestal krijg je een kraampakket van je zorgverzekering en hoef je deze spullen dus niet zelf aan te schaffen. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
ziekenhuisdagen van kraamzorg afIk ben zwanger van mijn eerste kindje en ik gebruik medicijnen. Daarom moet ik in het ziekenhuis bevallen en moeten de baby en ik ter observatie minimaal 48 uur in het ziekenhuis blijven. Ik heb gehoord dat de ziekenhuisdagen van mijn kraamzorguren thuis af gaan. Kan ik niet toch gewoon acht dagen kraamzorg thuis krijgen?

De eerste dag is de dag van de geboorte. Als je in het ziekenhuis bevalt en daar om medische redenen (voor moeder of kind) moet blijven, dan gaat er 6 uur kraamzorg per dag af dat je in het ziekenhuis verblijft.