za17022018

zaterdag 17 februari 2018

Je bent hier:Home|experts|experts
Beoordeel dit item
(1 Stem)

kinderen maken ruzieMijn kinderen van 5 en 7 jaar maken zo vaak ruzie dat ik er regelmatig gek van wordt. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat ze minder ruzie maken met elkaar? Of kun je ze maar beter apart laten spelen?

Antwoord:

Vervelend dat je kinderen vaak ruzie hebben. Het is iets wat vaak voorkomt, maar je zult voor de komst van de kinderen vast andere verwachtingen hebben gehad!

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
kind 's nachts nog vaak wakkerMijn zoontje is nu bijna 3 jaar maar wordt ’s nachts nog steeds vaak wakker. Vaak wel 3 of 4 keer. Hij heeft dan eng gedroomd, maar volgens mij is dat niet altijd het geval (soms ook echt wel). Hij roept dan huilend om mij. Ik troost hem dan in zijn bed en blijf ook niet te lang. Hij gaat dan wel weer slapen. Maar het is wel vermoeiend om er iedere nacht (al jarenlang) een paar keer uit te gaan en bovendien vind ik het voor hem ook vervelend dat hij zo vaak bang wakker wordt of bang wordt als hij wakker wordt. Overdag is hij gewoon vrolijk en is er volgens mij niets bijzonders aan de hand. Ik hoop dat u misschien de gouden tip heeft?
Beoordeel dit item
(1 Stem)

peuterpuberteitMijn dochter is 2 jaar (en 3 mnd), zit vol in de “peuterpuberteit” en ik merk dat ik het lastig vind om soms gewoonweg niet uit mijn vel te schieten. Er zijn dagen dan is er niets aan de hand en is het gezellig. En er zijn dagen dan is het alleen maar strijd vanaf het moment dat mijn voorraad aan afleiden / grappig doen /  door de vingers zien / keuzes geven, etc., op is. Ik zoek regelmatig de oorzaak van deze onderlinge ‘oorlogjes’ tussen haar en mij, bij mijzelf en koppel daar ook een onderliggend oordeel aan dat ik het waarschijnlijk niet goed doe. Niet echt constructief, maar wel waar. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel zit me nog wel eens in de weg, merk ik. Hoe maak ik het mijzelf wat makkelijker?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
meisje 5 jaar nog steeds niet zindelijkWij hebben een vraag over ons meisje inmiddels 5,5 jaar oud is en nog steeds niet zindelijk is. Ze plast overdag regelmatig in haar broek en ’s nachts is ze nog niet zindelijk. Ze heeft dan echt een flinke plaspamper en krijgt daardoor ook uitslag. Op school gebeurt het nooit, maar thuis is het regelmatig prijs. Ze schaamt zich er ook niet voor en ‘ vergeet’ of gaat gewoon niet naar de wc. We hebben al van alles geprobeerd, maar weten niet meer wat we er nog aan kunnen doen om het te verhelpen.
Toen ze ruim 2 was, was onze dochter goed zindelijk, maar met 3,5 jaar toen haar broertje werd geboren, ging het mis. We dachten dat het een tijdelijk probleem was, maar we zijn nu nog eens twee jaar verder en de situatie is eigenlijk onveranderd. Inmiddels is er bijna een jaar geleden nog een broertje bijgekomen. We denken soms wel eens dat het met aandachtstekort te maken heeft, maar als ze een dagje alleen met ons thuis is, gebeurt het ook. Heeft u tips voor ons?
Beoordeel dit item
(1 Stem)
dankjewel_zeggenMijn dochter hoeft geen “dank je wel” te zeggen. Het mag natuurlijk wel, maar het moet niet. Als ze in de winkel een snoepje krijgt zal ik haar daarom niet aanmoediging om met een paar woorden te bedanken. Ook niet als de mevrouw achter de kassa verwachtingsvol naar ons staat te kijken.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
orthopedagoog jennyIn 2004 is ze als orthopedagoog gaan werken binnen de jeugdhulpverlening. Na de geboorte van haar dochter heeft ze ook zelf kunnen ervaren wat de zorg voor een kind met je kan doen. Deze ervaring en haar passie voor het vak hebben uiteindelijk geleid tot een haar praktijk: over opvoeding en ontwikkeling.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
maudtiesMaud Ties werkt als intuïtief coach voor haar eigen praktijk: Maud Ties intuïtieve communicatie. Ze is op dit moment zwanger van haar eerste kindje. Ze leert je hoe je je eigen intuïtie aan kunt spreken. Op die manier krijg je weer toegang tot je eigen wijsheid. Hier liggen je antwoorden waar je met je denken alleen niet bij kunt. Door het ontwikkelen van je intuïtie ga je terug naar je eigen unieke ik. Je kunt je daardoor beter verplaatsen in wat je kind van je of jullie nodig heeft en het maken van keuzes in het vaak hectische leven wordt makkelijker.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
twee kruiken voor baby pasgeboren zomerOp alle uitzetlijsten zie ik staan dat je twee kruiken moet aanschaffen. Ik ben uitgerekend in mei, heb ik dan echt twee kruiken nodig? Eentje lijkt mij wel voldoende.

De tijd van het jaar waarin je baby geboren wordt, heeft niets te maken met of er 1 of 2 kruiken nodig zijn.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
kraampakket nodig als in ziekenhuis gaat bevallenIk heb een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen. Moet ik toch een compleet kraampakket aanschaffen?

Meestal krijg je een kraampakket van je zorgverzekering en hoef je deze spullen dus niet zelf aan te schaffen. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.
Beoordeel dit item
(1 Stem)
zorgt kraamverzorgster voor oudste kindjeIk ben zwanger van mijn tweede kindje en heb al een zoontje van 3 jaar. Wat kan ik straks van mijn kraamverzorgende verwachten wat betreft de zorg voor mijn zoontje? Smeert ze ook zijn brood en speelt ze met hem als de baby en ik rusten?

Kraamzorg is onderverdeeld in drie soorten zorg: