vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|Op wintersportvakantie met kinderen naar Willingen of Winterberg

Op wintersportvakantie met kinderen naar Willingen of Winterberg

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
kinderen skien willingenWintersport… eindelijk kwam het er dit jaar van. We hadden geen andere vakantie ingepland, er lag sneeuw in het Sauerland en de kinderen hadden het er steeds vaker over, geprikkeld door de verhalen van klasgenoten.


Al jaren hadden we het er over, maar steeds voor ons uit geschoven. Ik vind het eigenlijk nogal een vrij prijzige vakantie en kies voor datzelfde geld dan liever voor de zon. Ik heb dan zelf ook maar twee maal eerder een weekje geskied en ben dus geen echte superfan. Een paar dagen Sauerland leek manlief en mij om deze reden een prima compromis. Enige probleem van dit gebied is dat er niet altijd sneeuw ligt.

Een kort onderzoekje vooraf leerde mij dat er volop sneeuwkanonnen hun werk doen op de pistes in wintersportplaatsjes als Winterberg en Willingen. De sneeuw is dan geen probleem meer, mits de temperatuur laag genoeg is en dat was nu het geval.
skiles hollandse skischool op de piste
Het Sauerland ligt vanaf Utrecht op ruim 3 uur rijden, tel daarbij ongeveer een uurtje file op de heenweg en helaas ook weer op de terugweg en dan ben je toch altijd nog in 4 uur op de plaats van bestemming. Je kunt dus prima nog een hele dag skiën op de reisdag zelf. Want, zeg nu eerlijk, na hoeveel uur skiën, ben jij helemaal gaar…. Precies…langer dan een uurtje of 4 à 5 wordt het meestal toch niet, dus dat gaat prima die eerste en laatste dag.
 Parkeren is ook prima geregeld. Dat kun je vrijwel op de piste zelf. Normaal vind ik een stukje wandelen echt geen enkel bezwaar. Maar nu ga je skiën met kinderen! En kinderen dragen hun eigen skies bij voorkeur niet zelf. Dat kan ook bijna niet, want het lopen op de skischoenen zelf is voor kinderen al een klein drama op zich. Dus hoe korter de afstand tot de piste hoe beter.

Wij hoefden niet op skiles, maar onze kinderen natuurlijk wel. Deze begonnen op iedere dag van de week. Op ieder niveau. En wat zo heerlijk was: in het Nederlands (zie Hollandse Skischool Willingen)! Ook hier geldt weer. Normaal zie ik het liefst zo min mogelijk landgenoten op vakantie. Maar nu moet ik mijn kleine moppies op een besneeuwde berg achterlaten bij een stel vreemden die hun dan ook nog iets moeten bijbrengen. Ik vind dat nu eenmaal prettiger bij een stel Nederlandse skileraren dan bij een stel Franse. En geloof me, mijn kinderen vonden dat ook heel prettig. Eén keer was er naast een Nederlandse skileraar ook een Duitse skileraar in het groepje. Die had gezegd ‘put your hand on your knees’. Mijn zoon verstond er niets van, maar dacht iets te begrijpen van ‘anonieme handen’, maar dan in een andere taal. Hij vond het heel slim van zichzelf dat hij zijn handen achter zijn rug deed, want dan waren ze behoorlijk anoniem;) Gelukkig luisterde hij niet teveel naar de uitleg van deze skileraar, anders had hij het vast niet zo goed geleerd.
pistes willingen
Iedere ochtend hadden de kinderen een paar uur skiles en konden wij vrij skiën. ’s Middags oefenden we met de kinderen. De eerste middag nog vol frustratie, maar vanaf de tweede dag begonnen ze het al echt leuk te vinden.
Aan het einde van iedere dag leken ze doodmoe te zijn, maar eenmaal in het hotel aangekomen, hadden ze toch steeds genoeg energie om nog te gaan zwemmen en konden wij heerlijk de sauna in. Als je kunt kiezen voor een hotel, met sauna…. Dit is echt genieten na een dag skiën! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij Hotel Ramada, net buiten Willingen. Zij hebben erg grote familiekamers (zie Hotel Ramada).

Op dag 3 gingen de kinderen met hun skiklasje zowaar een heuse tocht maken! Die middag konden wij dus ook met de kinderen een tochtje maken. En niet zomaar een tocht… ze waren al de rode piste af geweest! Ok, het was niet de allerstijlste rode piste, maar voor hun wel superstoer. Hoe leuk is dat?

Terwijl we aan het einde van dag 3 terug naar huis reden, waren ze het over één ding roerend eens: 'Dit was de leukste vakantie ooit! We gaan toch wel volgend jaar weer?'Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders.nl. Ze is moeder van Tijn (11 jaar) en Fleur (9 jaar).

Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp

Lees ook onze leuke columns:

Meer mannen voor de klas

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

29 Tips om je kind zindelijk te laten worden

Ochtendstress


Geniet er maar van!

Ik lust alleen snoep!

Vacature ouder/verzorger (meer dan fulltime)

Controlfreak

Altijd checken!

Recordpoging baby