vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Sunta Veerkamp|De leukste vakantie van je leven

De leukste vakantie van je leven

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

phantasialand.jpgOmdat we net een nieuwe woning hadden gekocht, zouden we die zomer niet met vakantie gaan. Ik besloot echter dat we met onze verjaardag, mijn man en ik zijn op dezelfde dag midden in de zomervakantie jarig, wel iets extra leuks met de kinderen zouden doen;  een dagje naar Phantasialand in Duitsland met overnachting. Als je jarig bent, dan krijg je daar gratis toegang. En dat is mooi meegenomen als je midden in een grote verbouwing zit. De overnachting stond gepland in een wigwamtent, dat leek me leuk en avontuurlijk voor de kinderen.


Phantasialand was een supergroot succes kan ik wel zeggen. Nergens lange wachttijden (op één na). Voldoende attracties voor kinderen van 4 en 6 jaar. Consumpties die aantrekkelijk geprijsd zijn. Meestal zijn we gewend dat de jongste na een x aantal uren aangeeft dat ze er wel genoeg van heeft en dat is prima, want daarvoor is ook pas 3 of inmiddels 4 jaar. Maar deze keer niet. De hele dag heeft ze het lopen prima volgehouden en kreeg zelfs zij er geen genoeg van. Voor ons een teken dat het ECHT helemaal leuk was.

 

’s Nachts in de wigwam was natuurlijk supergezellig. Met z’n vieren naast elkaar in zo’n spannende tent, welk kind vindt dat niet leuk.

Een paar weken later zaten we weer een keertje in de auto. ‘Mama, weet je wat mijn leukste vakantie OOIT was’, zei mijn dochtertje. ‘Nou’, vroeg ik benieuwd. ‘Phantasialand’, zei ze vol overtuiging. ‘Ja, die van mij ook’, verklaarde ook Tijn stellig. ‘Mama, Phantasialand was toch ook jouw leukste vakantie van je leven?’, vroeg ze vragend. ‘Euuuh??’, zei  ik denkend aan al die heerlijke reizen in Nepal, Peru, Curacao, ‘Ja, toch’, vroeg ze weer. ‘Ja, schat’, zei ik toen, ‘Phantasialand was ook mijn leukste vakantie’. En ergens klopte het ook wel.

***

Sunta Veerkamp is oprichter en hoofdredacteur van TipsWerkendeOuders. Ze is moeder van Tijn (7 jaar) en Fleur (5 jaar).
Lees ook:

Andere columns van Sunta Veerkamp


Andere leuke columns:

Zwanger solliciteren

Mark Rutte, luister es naar mij

Solliciteren met een kind als handicap

Mijn neefase

Huilbaby

Tips voor (aanstaande) vaders

Vijftig tinten grijs

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?         

Weekendje weg midden Nederland         
         
   
Meer in deze categorie: Lievelingsknuffel »