wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Single Moeder|Alleen is niet alleen

Alleen is niet alleen

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
alleen is niet alleenDe laatste maand van het jaar moet alles gezellig zijn. Dat is zo belangrijk, gezelligheid. Zelfs als je de tv uitzet en reclamefolders direct in de papierbak gooit, wordt het vanaf billboards en andere reclame uitingen naar je toe geschreeuwd: het moet gezellig!!!!!


Voor mij is december altijd een maand van reflectie. Wat is er allemaal gebeurd dit jaar, wat zijn de plannen en dromen voor volgend jaar. Ik kijk lang en goed naar de kinderen en ben iedere keer weer 'flabbergasted' als ik zie hoe ze gegroeid zijn en wat ze allemaal kunnen en zeggen. En ook al wil je ze soms achter het behang plakken, het zijn toch de liefdes van je leven. Daar gaat deze column over.  Vele single moeders zien op tegen de Kerst. De single moeder blues overvalt ze. Soms is er geen schoonfamilie in beeld en bij anderen is de hele straat gelukkig getrouwd en is er overal Gezelligheid.  En dan die social talk onderwerpen, Zeg, wat ga jij doen met Kerst? Heb je al plannen?
Het liefst kruip je onder de dekens tot na 1 januari. HO, STOP.

Je denkt, ik ben alleen. Je denkt, al die Gezelligheid, waar haal ik die vandaan? Kijk goed om je heen. Kijk naar je kind! Ongeacht de leeftijd, je kunt altijd een manier bedenken om samen de kerstboom te versieren. Kerststukjes maken (wat niet veel hoeft te kosten. Ga naar het bos voor dennetakjes en denneappels, koop 1 kaars en  paar kerstballen of pak dat bakje erbij met dingetjes die verzameld zijn in de afgelopen tijd. Een stokje, een balletje, een afgebroken speelgoedpoppetje. Even wat oase kopen en klaar).

Have yourself a merry little Christmas

Bekijk het eens anders: jij hoeft niet beide Kerstdagen verplicht op bezoek, eerst de ouders, dan de schoonouders. En dat gedoe over bij wie welke dag. Jij hoeft je niet druk te maken over al die boodschappen. Om maar te zwijgen over al die cadeautjes onder de boom. Wegzwijmelen bij romantische kerstfilms is niet de beste tip voor kerstavond. Kijk naar je kinderen, en beleef de Kerst met hen. Luister naar de kerstliedjes, ga kerstkoekjes met ze bakken. Als je het kan betalen, ga naar een circus, de bioscoop of theatervoorstelling. Geen zin in koken? Laat iets bezorgen. In ieder geval: GENIET. Voor de kinderen ben jij hun alles. Dat geeft je alle kracht en energie voor het nieuwe jaar. Ga lekker genieten van de kerstdagen, op hun manier. Kijk films met ze als de Polar Express,  Santa Claus of Home Alone. Doe spelletjes. Maak ze blij met een cadeautje onder de boom.  Hou je van muziek, zet een kerst-CD op en dans met ze door het huis.

FEEL BLESSED - Tel je zegeningen

Zelf heb ik nooit veel gehad met Kerst. Ik hou enorm van alle lichtjes, en kerstversiering. Ook van alle soorten kerstmuziek. En ook kerstfilms. Maar de door de reclames nogal aangemoedigde overdaad staat mij altijd tegen. Ik denk met Kerst aan de mensen in de wereld die leven in kou, honger hebben, in oorlogsgebied wonen, in het ziekenhuis liggen. Mensen die een dierbare hebben verloren. Voor hen is er geen feest. En dan kijk ik naar mijn kinderen. Hun lach en lieve harten zijn onweerstaanbaar. Dat we gezond zijn, en blij met elkaar is voor mij de ultieme kerstgedachte. En dan ben ik dus niet alleen.
Fijne dagen iedereen, en dat je dromen in 2015 mogen uitkomen.  tot volgend jaar!

Marlies – single moeder geeft tips en advies voor alle (oudere) vrouwen met een kinderwens.
Ook op facebook en #singlemoeder (tips en advies voor alle (oudere) vrouwen met een kinderwens) en Viervoetervriendelijk.nl tips voor uitjes voor gezinnen met en zonder hond

Lees meer columns van Marlies

Andere leuke columns:

Make it a december to remember!

Kinderen vroeg wakker

Heksje knutsel

Ik lust alleen snoep!

Boys & Toys

Ik mis je

Controlfreak

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Overig:

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan                 
       
   

Meer in deze categorie: « Huis-tuin-en-keuken Zen