wo21022018

woensdag 21 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Single Moeder

Single Moeder (29)

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
alleen is niet alleenDe laatste maand van het jaar moet alles gezellig zijn. Dat is zo belangrijk, gezelligheid. Zelfs als je de tv uitzet en reclamefolders direct in de papierbak gooit, wordt het vanaf billboards en andere reclame uitingen naar je toe geschreeuwd: het moet gezellig!!!!!
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
zen kinderhandHet is misschien nog niet bij iedereen doorgedrongen maar over een week of 8 is het jaar alweer voorbij. De natuur maakt ons aardig in de war door halverwege november nog dagen 'zonder jas naar buiten' te geven. Wintertijd is al ingegaan, het enige waar je aan merkt dat toch echt de donkere koude maanden eraan komen is dat het 's avonds eerder donker is. En die koude maanden duren tegenwoordig tot mei. Omdat niet iedereen een held is in het overbruggen van deze lange donkere periode, deze keer een hart onder de riem om ze zo ZEN mogelijk door te brengen.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
vraag dat maar aanIn Nederland zijn er ruim 500.000 single parents, ouders die er alleen voor staan en het overgrote deel is moeder. In veel gezinnen is er de uitdrukking 'vraag dat maar aan je vader' en de prachtige boomerang van kinderen naar hun moeder 'maar van papa mag het wel!'.

Hoe ga je daar nou mee om als er een ouder is in huis. Dat is een van de uitdagingen om het zo maar te noemen als single moeder. Je weet natuurlijk niet hoe lang je single blijft terwijl je kinderen opgroeien, maar voor deze column gaan we er even vanuit dat je vanaf de luiers tot de scooter een single moeder bent.
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
blauw spaarvarkenIn Nederland zijn er ruim 500.000 single parents, of alleenstaande ouders. Het overgrote deel van hen is een moeder. Het schijnt zelfs dat sinds 2010 een op de tien baby's geboren worden in een eenoudergezin (mama met kids). Ik gruwel van het woord alleenstaand, omdat je als je een ouder bent per definitie niet alleen bent omdat je SAMEN met je kind(eren) bent. Ik vind het zo afschuwelijk dat ik er zelfs een blogbericht aan gewijd heb maar dat terzijde.
Beoordeel dit item
(17 stemmen)
roze wolk kinderenEr was eens een moeder die in een grote roze wolk leefde. Ze kreeg schatten van kinderen, die altijd luisterden, hun eten keurig opaten, nooit gilden en heerlijk konden slapen. Elke nacht. Het huis was netjes, nergens een vlekje te bespeuren. De kinderen waren altijd blij en ze dansten elke dag het huis rond. Het leek wel of er een toverfee in huis woonde, die ervoor zorgde dat het speelgoed elke dag was opgeruimd, de vloeren schoon en  ze bracht wekelijks kilo's geduld langs. Ze leefden heel lang en gelukkig. Ik ga af en toe ook even naar die roze wolk.
Dan doe ik of mijn kleren niet onder spuug en snot zitten, ik ontzettend lang kan slapen, en in een paar uurtjes boodschappen heb gedaan, bedden verschoond, heerlijk gespeeld met de kinderen, en ook nog even heb gewerkt. Zo relaxed.
Pagina 1 van 2