za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Speelgoed is.. een lepeltje

Speelgoed is.. een lepeltje

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
speelgoed is lepeltjeIk lees voor uit een prachtig prentenboek. Mees draait, schuift van de bank, grijpt naar de afstandsbediening en besluit dan een poging te wagen om ónder de bank door te kruipen. Hij kijkt even toe als ik duplo op elkaar stapel, om vervolgens de boeken uit de kast te trekken. De vrolijke houten loopkoe, laat hij even vrolijk links liggen. Speelgoed genoeg, hier in huis, maar eigenlijk zijn papa en mama de enige die er interesse in hebben.

Het állerliefste speelt Mees met een lepeltje. Lepeltjes blijken magische voorwerpen. Je kunt jezelf er, en ook nog eens vervormd!, in zien. Als je met een lepeltje ergens op slaat, maakt dat geluid. Van de houten vloer, tot een kopje of (helaas) de tv. Verder blijkt het tot de mogelijkheden te behoren om zo’n lepeltje uitermate ver weg te gooien of extreem ver in je mond te steken.

Tja, wat wil je nog meer, als baby? Niets dus! Of toch… af en toe in de lucht gegooid worden, een tochtje door de tuin, graaien in het zand en heel voorzichtig aan het gras voelen. Ik schijn zelf na mijn eerste verjaardag maandenlang met de doos van een knuffel te hebben gespeeld, terwijl ik de met liefde uitgekozen knuffelvriend niet aanraakte.

Eigenlijk is het heel mooi dat zoonlief zich zo goed kan vermaken, met bijna niets. Straks struikelen we over felgekleurd speelgoed, loopfietsjes, knikkers, lego en games. En dan zal ik vast met weemoed terugdenken aan de tijd, dat een lepeltje meer dan genoeg was. Dus berg ik al het vermaak voor later nog even op. Nou ja, bijna alles… dat prentenboek is namelijk wel héél mooi. Oók voor mama!Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Papa, niet doen!

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Mark Rutte, luister es naar mij

Solliciteren met een kind als handicap

Mijn neefase

Huilbaby

Tips voor (aanstaande) vaders

Vijftig tinten grijs

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?                    
         
Meer in deze categorie: « Eet(b)engel Miskopen »