vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Slapen is voor watjes

Slapen is voor watjes

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
slapen is voor watjes00.00 uur: Lot wakker, fles geven. Sliep net, lig nu wakker.

01.00 uur: Mees roept zijn beer Bibi. De beer die hij gewoon in zijn hand heeft.... Troosten, liedje zingen. Heb denk ik 1 minuut geslapen..


3.00 uur: Lot huilt, wil een fles. Knikkebollen en wensen dat ze sneller drinkt.

5.30 uur: Mees wakker, gaat niet meer slapen. Even op de Ipad. Droom dat er een tak op mijn hoofd valt. Het is geen droom, het is een iPad en Mees wil 'boterhammen eten'.

Dit is een rotnacht, maar eerlijk gezegd geen uitzondering! Mijn camouflagestift kan het rampgebied niet meer helemaal verhullen. In de ochtend weet ik soms echt niet waar ik het vandaan moet halen. En toch, eenmaal opgestaan, lukt het wel zo ongeveer. Al heb ik wel een erg kort lontje en zie ik de wereld soms door een grijze bril.

Op de een of andere manier schrijven kranten en magazines opvallend veel over het belang van slapen de afgelopen weken. Dat vind ik dus reuze irritant! Dat hoef je mij niet uit te leggen, vertel het maar eens aan mijn kids! Ik lees dat veel kinderen vermoeid op school zitten. Nou, dat hoeft dus echt niet aan falende papa's en mama's te liggen. Ik maak ze heus niet midden in de nacht wakker of roep om 5 uur dat het nu echt tijd is om op te staan.

En nee, er is geen methode die werkt.  In het geval van vroege vogel Mees hebben we werkelijk alles al geprobeerd. Ouders van kids die slapen als roosjes geloven graag dat dat hun verdienste is. Maar temperament, allergieën, genen en de biologische klok: daar valt niet tegenop te boksen (of opvoeden).

Tja, ooit zal het goed komen. Tot die tijd teer ik op de boost na hardlopen, powernapjes, gezond eten en af en toe een huilbui (om me daarna weer beter te voelen). Ooit komt mijn wraak. Ik zal die slapende pubers hun bed uit roepen en vragen om Bibi, een fles en een liedje. Dat zal ze leren!Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Aan alle wanhopige jonge moeders en of vaders met slaapgebrek

Slaapgebrek met baby: doorbijten maar

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Papaaaaa!

Alive and kicking

Gezond leven

Ik lust alleen snoep!

Heksje knutsel

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!