vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Recordpoging baby

Recordpoging baby Speciaal

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
recordpoging baby“Hallo, spreek ik met het Guinness Book of Records? Mijn zoon Mees heeft een aantal records verbroken. Nee, méérdere uitzonderlijke zaken. Heeft u even?

Ten eerste denk ik dat het de snelste baby is die staat. Hoe oud hij is? Drie maanden? Nee, niet los, dat niet nee. Maar hij richt zich van zit, zo op. Ja, hele sterke beentjes. En dan kijkt hij zo ontzettend trots. Het is echt geweldig, ik stuur u een foto door! Bijzonder he? Geen record? Echt niet?


Daarnaast maakt hij al heel veel geluidjes en hij blaast belletjes. Ik heb er een filmpje van gemaakt, ik stuur het u nú door. Oh, u krijgt elke dag wel vierhonderd van die filmpjes? Maar ik zie ook wel eens filmpjes van andere baby’s, maar die zijn láng niet zo bijzonder als de filmpjes die ik van mijn zoon maak hoor. Volgens u zeggen alle moeders dat? Kijkt u nou eerst maar even.

Nee, wederom geen record? Nou nog een poging dan! Het is de schattigste baby op aarde. Kijk andere baby’s en kinderen vind ik lang niet altijd leuk. Als ze huilen is dat maar irritant, bijvoorbeeld. Maar bij mijn eigen zoon is dat toch heel anders. Die vind ik nooit een aansteller. En hij lacht zo lief! Hij is echt super speciaal en sociaal.

Oké, oké, u heeft wel meer te doen. Ik begrijp het. Maar ik denk dat hij al heel snel kan lopen, omdat ‘ie zo graag gaat staan snapt u. Nee, uiteraard kunt u daar niets mee voor in dat recordboek van u.

Ik geef het op. U heeft een gratis tip? Alle moeders vinden hun kind bijzonder en je moet vooral niet opscheppen over de snelle ontwikkeling van je spruit? U heeft gelijk, ik weet het. Ik houd me ook zo veel mogelijk in. Maar het is wel écht zo, bij je eigen kind lijkt alles zo bijzonder! Terwijl als ik een andere baby zie spelen met een babygym ik het oersaai vind. Gek he, hoe dat werkt. Oh, u moet verder. Iemand die beweert dat hij de recordpoging paalzitten heeft verbroken. Ook erg belangrijk, uiteraard. Ik ga weer naar mijn zoontje toe. Want volgens mij hoorde ik ‘m net een nieuw geluidje maken! Het leek wel het woord ‘mama’. Is dat geen record dan?”

Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012)

Lees meer columns van Romy


Andere leuke columns:

Hoe egoïstisch kun je zijn?

Hoe doen andere ouders dat?

Extreme zwangerschapsmisselijkheid eerste maanden

Slaapgebrek door baby: doorbijten maar

Ritme zoeken met baby

Zij heet Floris

Post zwangerschapsgarderobe

Thee- en suikerzakjessorteercentrum

Klagen mag!

Moederschap en ontspanning

Kinderpartijtje hoera, of toch niet?

Overig:

7 Tips om de vakantie met je kinderen leuk door te komen

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan