vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Papa Mees

Papa Mees

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
papa mees'Lotje wil niet slapen, ze wil een fruithapje en dan wil ze slapen.' Het is het proberen waard, want Lot eet en drinkt al een week slecht vanwege een doorkomend tandje en verkoudheid (en een eigenwijs karakter, dat ook. Eten is sowieso niet haar hobby) Deze tip komt van Mees, 3,5 jaar oud en naast broer van Lot soms ook mede-opvoeder.


Zo heeft hij ook duidelijke ideeën van waar Lot mag komen (vooral niet te dicht bij hem als hij televisie kijkt, want ze blokkeert de boel of gooit zijn drinken om). Ook mag Lotje ongeveer nergens 'afkomen' (aankomen) en mag ze geen papier of stoelpoten eten (inderdaad geen goed idee).

Mees is reuze lief voor zijn zusje, maar kan als surrogaat-papa een beetje doorslaan. Dan pakt hij de duplo ruw af of probeert haar te verplaatsen door aan haar hoofd te trekken. Dan moeten wij als 'echte' ouders natuurlijk snel optreden.

Ik snap het wel, voordat Lotje er was, was al het speelgoed in huis van Mees. Ik stel het ook niet op prijs als er ineens iemand in mijn huis komt wonen die al mijn kleding wil dragen. En het is al helemaal niet fijn als die ongenodigde gast ook nog op aan mijn jurken begint te knagen.

Gelukkig is het tot nu toe vooral een schattig gezicht. En eerlijk is eerlijk, onze kleuter heeft soms goede tips. Na het eten van een fruithapje, valt Lot als een blok in slaap. Opgelost!Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Kraamvisite hou je kort

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Papaaaaa!

Alive and kicking

Gezond leven

Ik lust alleen snoep!

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!