wo17012018

woensdag 17 januari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Namenparade

Namenparade

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
namenparade“Gefeliciteerd met jullie zoon, Meeuw was het toch?” Om deze opmerking kon ik zo’n twee jaar geleden hartelijk lachen (en nog steeds trouwens). Een collega bracht zijn welgemeende felicitaties over. Hij wist dat onze zoon naar een vogel was genoemd, en dat de naam met een M begon. Ik reken het dus bijna goed!

Over de naam Mees waren wij in de eerste weken van onze zwangerschap al uit. Natuurlijk zijn er mensen zijn die het een belachelijke naam vinden. Maar hij is kort en krachtig, het is een leuk woord, het past bij ons. Geen discussie, zo gepiept.

Hoe anders is het nu bij de tweede zwangerschap. We hebben inmiddels een speciale namen-app aangemaakt, want we komen er niet uit. ‘Tijl?’, typte ik een paar weken geleden optimistisch. En hoera, vriendlief reageerde met: ‘Ja leuk’. Gevolgd door de zin: ‘Om in te kotsen…’ Mmm… toch niet dus.

Eindelijk zijn we eruit, een jongensnaam, hoera! We vinden ‘m écht heel leuk, hij past goed bij de naam Mees en het je hoort ‘m niet iedere dag. Er is alleen één probleem, we krijgen een meisje.  Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n koningskoppel! Maar over die meisjesnaam waren we dus nog lang niet uit. Er is wel zo ongeveer een beetje een shortlist (je hoort het al, het is een heel discutabel lijstje).  Maar we worden het er niet over eens. We roepen regelmatig ‘veto’ tegen elkaar. Want dan zijn we het dus echt helemaal niet eens over een naam (zie het Tijl-voorbeeld). Dat herinnert ons aan een leuke Friends-scene. Aan grappige situaties geen gebrek dus deze weken, we lachen wat af.

Inmiddels hebben we een top 5. Klinkt goed? Het is eigenlijk een top 5 van namen die ‘wel oké zijn’.  Of daar nu dé naam tussen zit… Er is nog niet echt een naam, waar we (allebei)  razend enthousiast over zijn. Ach, we hebben nog zo’n twintig weken, dus wel laten het maar even los. Wie weet lopen we op wonderbaarlijke wijze tegen dé naam aan. Dat moet wel…. Toch?Romy is moeder van zoon Mees (23 april 2012) en zwanger van haar tweede kindje, mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Ik ben #LeukGenoeg


Controlfreak

Traktatiegekte

Mijn kind wordt gepest

Vacature ouder/verzorger

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Huilbaby

Altijd checken!