vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Romy|Geniet er maar van!

Geniet er maar van!

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
geniet er maar vanGenieten. Het is een toverwoord. We genieten van vakanties, lekker eten of een goed boek. En als je net een baby hebt gekregen, dan hoor je dit woord zo'n honderd keer per dag.


Genieten!?! Na de geboorte van Mees was ik vooral in paniek. Een heel nieuw leven, een onmenselijk slaaptekort en een zeer onrustige baby. Daar viel wat mij betreft maar weinig aan te genieten.

Natuurlijk, het zijn tropenjaren met kleine kinderen. Van krampjes naar driftaanvallen, van nachtvoedingen naar nachtmerries. Maar ook van eerste lachjes, naar kusjes en van de eerste stapjes naar de eerste tekening.

Waar ik me bij Mees vaak paniekerig voelde, ben ik bij Lot de rust zelf. Huilbui door kramp? Draagzak uit de kast, gaat vanzelf weer over. Dag niet veel gedronken? Morgen vast weer beter. Wil alleen bij ons slapen? Ach, ze is nog zo klein, komt wel! Ik ben al gewend aan het moeder zijn, dat scheelt een hoop! En Lot is een kalm slaapkopje, dat ook.

En nu lees ik weer die woorden op de kaarten die we krijgen: geniet er maar van! Ja ik ben vreselijk moe. Twee kinderen die elkaar soms afwisselen in de nacht en ik moet nog flink herstellen van mijn helse bevalling. Ja, het is pittig, twee kleintjes die om aandacht vragen. Maar toch lukt het me nu veel beter, dat genieten. Van dat warme babylijfje op mijn lijf. Van Mees die 'de baby' een kusje wil geven. Omdat ik weer dat dit tijdelijk is en dat het jammer is deze periode te laten verpesten door slaaptekort, prul probleempjes of paniek.

Even later ligt Mees schreeuwend op de grond (de tv gaat uit) en krijst Lot van de krampjes. Ach, met genieten is het net als net geluk. Het zijn momenten, niemand geniet 24/7. Die momenten moet je opslaan op een veilig plekje in je geheugen, voor de rest volstaat de delete-knop.Romy is moeder van zoon Mees (april 2012) en Lot (januari 2015), mede-eigenaar van het tekst- en communicatiebureau TextVast

Lees meer columns van Romy

Andere leuke columns:

Papaaaaa!

Alive and kicking

Gezond leven

Ik lust alleen snoep!

Heksje knutsel

Boys & Toys

Controlfreak

Traktatiegekte

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!