za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Renée van Broekhoven|Update Anna

Update Anna

Beoordeel dit item
(2 stemmen)
afwijking oogje kindje 3 jaarIn mijn allereerste blog schreef ik over mijn jongste dochter en de afwijking/blindheid aan haar ene oogje. Ik beloofde ook meer hierover te schrijven als ik meer wist. Dit heb ik gedaan toen ze rond het jaar was, maar er is intussen weer wat meer informatie die ik graag met jullie wil delen en wat dingen waar ik soms tegen aan loop.

3 jaar

Intussen is Anna 3 jaar geworden en groeit ze volop. Ze ontwikkelt zich nog steeds als ieder ander kindje van haar leeftijd en is een vrolijke meid. Ik vind het heel erg fijn dat ze zich zo goed ontwikkeld en daarom duurde het even voordat ik precies wist wat ik zou gaan schrijven.
Ze zitten in tussen al een jaar op de peuterspeelzaal en heeft het daar heel erg naar haar zin. Ik merk dat ze erg vrolijk is als ze er aan komt en ook als ze terug komt verteld ze er over. Ze speelt thuis graag met haar grote zus Evi, maar vindt het ook wel fijn als je even tijd met haar alleen hebt. Ze is een stuk rustiger dan haar grote zus en daar heeft ze soms dus geen zin in.

Dokter

In februari zijn we weer naar de oogarts in Nijmegen geweest. Dit keer hoefden we gelukkig geen uur te wachten, maar hebben we wel gevraagd naar wat extra onderzoeken waardoor we er langer waren. Opnieuw zag de oogarts geen verandering bij Anna haar slechte oogje, maar omdat wij ook twijfels hadden over de sterkte van haar goede oog heeft ze daar ook nog even naar gekeken. Ze kwam er achter dat onze twijfels waarschijnlijk wel zouden kloppen en verwees ons direct door naar de optometrist.

Deze afspraak kon gelukkig gelijk plaatsvinden al moesten Anna haar oogjes wel eerst even gedruppeld worden. Dit deed ze heel erg knap. Ze keek meteen omhoog toen dat door de verpleegster werd gevraagd en ze had er ook geen last van dat kon je merken. Ik ben trots op haar, want ze is tenslotte pas 3 jaar.
Dankzij de optometrist zijn we er achter gekomen dat haar 'goede' oog slechts –0.5 aan sterkte heeft. Dit lijkt heel weinig, maar een kind van 3 jaar zou rond de +2.0 sterkte moeten zitten. Dit betekend dat Anna voor ze naar school gaat wel een bril moet, zeker ook omdat ze alles met 1 oog moet doen.

Toekomst

Anna vindt het zelf helemaal niet erg dat ze een bril krijgt. Nu is dat natuurlijk wel lastig uit te leggen aan een kind van 3 jaar, maar ze heeft het al bij andere kinderen gezien. We moeten nu in Tilburg op controle voor het 'goede' oog en gaan over 1 jaar weer terug naar Nijmegen voor het andere oog.
Waar ik wel af en toe tegen aanloop is het feit hoe mensen reageren op haar en dan vooral volwassenen. Van volwassenen zou je verwachten dat ze nog enig begrip kunnen opbrengen, maar dit is juist meer zo bij kinderen.

We troffen een keer een vader waarvan de kinderen enorm aan het staren waren Anna. Deze vader zei tegen zijn kinderen niet kijken en gauw doorlopen. Ik vind dit nu niet echt een goede opvoeding, zeker niet in deze tijd. Wat vinden jullie hiervan?


Renée van Broekhoven - de Jong is mama van Evi (18-08-2012) en Anna (18-02-2014) 

Ook leuk om te lezen:

Belastingaangifte 2016: gebruik de aangiftechecklist

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Controlfreak

Traktatiegekte

Altijd checken!

Vacature ouder/verzorger
       
    
      


   
Meer in deze categorie: « Gezond eten met kleine kinderen