vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Renée van Broekhoven|Moeder in balans

Moeder in balans

Beoordeel dit item
(6 stemmen)
moeder in balansEindelijk weer eens beginnen aan een nieuwe blog. Doordat ik ben gaan werken merk ik dat het gewoon veel drukker is geworden en dat als ik thuis ben het liefste tijd aan mijn gezin wil besteden. Ik ben nog steeds wel op zoek naar de juiste balans hierin. Ik doe naast mijn werk nog vrijwilligerswerk en sport graag.
Een nieuw jaar. 2016. Ik zit op het moment met heel veel keuzes in mijn hoofd. Wat moet ik wel doen, wat wil ik doen en waar ga ik heen?

Nieuwe uitdagingen

Hoe vind ik balans in de dingen die ik wil doen en welke uitdagingen kan ik aangaan? Door ontwikkelingen in mijn baan nu moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar er zijn ook dingen waar ik over twijfel.

De nieuwe uitdaging ga ik met 2 handen aangrijpen en ik hoop dat ik hem snel vind, maar ik weet ook dat als ik die vind dat ik dan keuzes moet gaan maken. Ik moet veerkracht tonen hierin. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, maar ik ga mijn best er voor doen.
De training waar ik eerder over vertelde heeft me hierin wel geholpen. Ik ben in het afgelopen half jaar enorm gegroeid en ik heb veerkracht gekregen door positief te blijven denken en mijn grenzen aan te geven.

Vrijwilligerswerk

Ik ben nu al een paar jaar betrokken bij de kerk. Ik doe veel voor de kinderen, tieners en jongeren in de parochie, maar merk ook dat ik niet meer de voldoening uit het werken haal net als in het begin. Ik heb hierover dan ook een gesprek gevoerd met een coach. Het werd me na een aantal gesprekken wel duidelijk wat ik daar mee moet doen, maar ik heb het nog niet tot uitvoering kunnen brengen.
Ik wil dit voor mezelf even op een laag pitje zetten, omdat ik nu even niet goed weet wat ik er mee moet. Ik ben altijd enthousiast geweest over de groep en merk dat mijn enthousiasme nu wat afneemt. Ik wil op zoek naar wat echt belangrijk is en daarom moet ik even wat afstand nemen.

Coach

Ik heb enkele weken een coach gehad. Dankzij haar heb ik heel veel inzicht gekregen in de groei die ik het afgelopen jaar door heb gemaakt. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook werk gerelateerd. Ik heb een leiderschapstraining gevolgd en daarvan heb ik een hoop geleerd. Ik zou praten met een coach aanraden aan iedereen. Je krijgt inzicht hoe je er voor staat en wat je belangrijk vindt op dit moment.
Al met al ben ik dus op zoek naar een nieuwe baan, balans in mijn werk- en privéleven en bezig met het ontwikkelen van veerkracht.
In een volgende blog zal ik een update geven over hoe mijn dochter Anna omgaat met haar beperking en hoe er gereageerd wordt door de samenleving.Renée van Broekhoven - de Jong is mama van Evi (18-08-2012) en Anna (18-02-2014) en werkzaam in het voortgezet onderwijs.

Andere leuke columns:

Aan alle wanhopige moeder en vaders met slaapgebrek

Slapen is voor watjes

Afscheidsritueel op het kinderdagverblijf

Ultieme horror: de indoorspeeltuin

Een dag uit het leven van mama

Ochtendstress


Controlfreak

Traktatiegekte

Altijd checken!

Vacature ouder/verzorger