vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Passionatemother

Passionatemother (9)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
mama is geen meisje meerIn gezelschap komt er van alles ter sprake met de kleine aan mijn zijde hoort hij dan ook heel wat. Natuurlijk word er wel gelet op de onderwerpen maar motiverende woorden naar mij toe worden niet weggelaten. Kom op je bent jong, je moet dingen doen in je leven. Eigen dromen hebben los van je moederschap. Dingen ondernemen, jezelf bezig houden met anderen dingen dan alleen je werk en kind. Je bent buiten dat je moeder bent ook gewoon nog een meisje hoor!
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
eigen huis met kindHet is zover, geen vreemde plekken meer, geen onwennigheid om de zoveel tijd, geen dagen meer waarbij we moeten bedenken waar we ons hoofd zullen rusten.
Geen stress meer over instanties op mijn nek, geen gedachten meer van opgeven.
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
momentenEen moment met hem, een moment met haar. Momenten alleen of met elkaar. Foto’s die momenten vastleggen en mij bij het weerzien weer kriebels geven. Momenten die ik vergeten wil maar steeds terugkomen in mijn hoofd of momenten die ik voor altijd bij me wil houden maar lijk te zijn vergeten. Momenten die te snel gaan of momenten die niet snel genoeg voorbij kunnen gaan.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

keuzes.jpgHet is onvermijdelijk, je moet keuzes maken. Meestal als gezin, in overleg met de partner maar in mijn geval en vele andere gevallen (alleenstaand of niet) alleen.  Hoe maak je die en hoe beoordeel je elke situatie op de juiste manier zonder te kunnen overleggen met iemand die ook het beste wilt voor je kleintje. Hoe bepaal je nu al dingen die geregeld moeten worden voor in de toekomst terwijl je niet weet wat er gebeuren gaat. En je niet weet wat je kindje dan nodig heeft. En hoe weet je bijvoorbeeld wat de beste manier van opvoeden is want om mij heen kijkend lijkt het alsof het achteraf altijd de verkeerde manier blijkt te zijn.

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

elkedag_moederdag.jpgMoederdag, een dag net zoals alle andere althans zo zie ik het. Wat maakt Moederdag zo bijzonder en hoort het niet elke dag zo ervaren te worden.
Is het moederschap mooier door een ontbijtje of moet de essentie van geluk in het moederschap ergens anders door gedefinieerd worden.
Waarom verlangen wij naar deze dag en wat maakt het cadeau van vandaag nou zoveel bijzonderder dan de knutselwerkjes die je elke week mee krijgt van de crèche/school?