vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Miranda Goedemans| Zwangerschapskilo's eraf

Zwangerschapskilo's eraf

Beoordeel dit item
(12 stemmen)
zwangerschapskilos erafDe meeste moeders zullen het wel herkennen. Stiekem jaloers kijken naar die moeder die er na de bevalling weer zo geweldig slank uitziet. Helaas is mijn lichaam niet zo veerkachtig gebleken, en zijn de blikken die ik werp in de spiegel niet bepaald liefkozend naar mijn lichaam toe.

Kwam dit ook echt door de zwangerschappen? vroeg ik me kritisch af, of zag ik de zwangerschappen als excuus of meer te mogen eten ook al weten we anno 2013 wel beter. Het laatste was op mij van toepassing. Ik heb er zeker van genoten, maar heb het ook gehaat.


Ik had last van een ver gevorderd stadium van bodemdrift bij het zien van een zak chips,nootjes etc. Hij was altijd ineens leeg! Het lag echt niet aan mij, die zakken worden tegenwoordig maar voor de helft gevult, dus eigenlijk was het een halve zak chips/nootjes in plaats van een hele!
Of: "Ja, maar ik ben nu even zielig, ik heb dit verdient, ik verveel me." Om vervolgens triest voor de spiegel te staan en het gevoel te hebben dat die onderkin groeit waar ik bij sta.

Bij ieder jurkje draagde ik corrigerend ondergoed om die rolletjes maar te kunnen verbergen om vervolgens savonds op de kamer als een rollade uiteen te vallen.Sexy!
Nee, dit wilde ik niet meer. Ik wilde gelukkig zijn met mezelf, mijn eigen lichaam kunnen omarmen gewoon zoals zij is.

Eind april besloot ik dat het klaar moest zijn. Ik weet vrijwel zeker dat we het bij drie kinderen houden dus er is voor mij geen excuus meer om niet aan mezelf te gaan werken, mijn lichaam verdient het om goed behandeld te worden.

Met frisse moed ben ik de strijd aangegaan tegen de demonen die suiker en vet heten. Het is zeker een flink gevecht en de kleine duiveltjes liggen overal op de loer ze roepen en lonken mij keer op keer. Maar om nu in de spiegel te kijken en te zien dat ik resultaten boek, ik me steeds mooier ga voelen over mezelf geeft zoveel kracht dat ik ze gemakkelijker aankan.

Ik neem nog wel eens wat lekkers, maar niet zoals eerst. Momenteel gaat het super goed en ben oprecht van plan om door te gaan. Ik ben twee kledingmaten geslonken en 12 kg kwijt.Ik hoef nu geen corigerend ondergoed te dragen mijn buik is nu beduidend minder en niks meer om me voor te schamen.
Op vakantie kon ik met goed fatsoen in een bikini rondlopen zonder rolletjes en flapjes.

Ramon vond me al mooi en sexy zoals ik was, maar nu loopt hij als een bronzig hert achter me aan. Op zoek naar zijn jonge hinde die door het huis dribbelt.
Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht?

Eindelijk krijg ik mijn lijf terug, ik heb haar gemist!


Miranda Goedemans, moeder van Lucas 7 jaar en Merel 2 jaar en Sophie, geboren op 10-12-2012

Lees hier meer columns van Miranda

Lees ook:

Ouderschapsverlofregeling in 2013

Andere leuke columns:

Papa, niet doen!

Co-ouderschap

Zwanger solliciteren

Mark Rutte, luister es naar mij

Mijn neefase

Aanpoten

De roze wolk is grijs

Mijn neefase

Mama vindt alles

Eerste bezoek consultatiebureau

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?
                     
    


      
Meer in deze categorie: « Co-ouderschap Digibeet »