vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Miranda Goedemans|Huilbaby deel 2

Huilbaby deel 2

Beoordeel dit item
(10 stemmen)
huilbabys tipsNa mijn vorige column en de vele bezorgde en medelevende reacties die het opleverde is hier het vervolg in mijn zoektocht voor Sophie:

Huilbaby ostheopaat

In onze zoektocht naar antwoorden waarom Sophie bleef huilen kwamen we bij een Ostheopaat terecht. Wauw, wat was dit een bijzondere ervaring! Aan de hand van mijn uitleg over het huilen kon deze man opmerken dat Sophie via een keizersnede was geboren. Ons eerste vertrouwen in hem was al opgewekt. Hierna werd Sophie op de behandeltafel door hem onderzocht. Met zachte doch kundige bewegingen voelde hij al snel dat haar rugje vast zat. Hij vertelde dat hij al het vermoeden had dat de spanning van haar nekwervels af kwam. Na haar rug en buik te hebben onderzocht raakte hij haar bovenste nekwervels aan. Ons meisje vertrok van de pijn en begon hard te huilen.Het huilen dat voor ons de dagelijkse routine was geworden.

Huilbaby keizersnede

Hier zat duidelijk de pijn! Met zachte bewegingen behandelde hij haar nekje, in enkele minuten zagen we onze dochter compleet veranderen. Het voelde voor ons als een wondertje. Eindelijk antwoord, eindelijk duidelijkheid, en ons meisje begon te lachen. Ze begon in zijn armen te pruttelen en bleef maar lachen, er kwamen geluidjes uit haar die we nog nooit eerder hadden gehoord. Ze was zo vrolijk! Ramon en ik zaten beide geemotioneerd toe te kijken hoe er een nieuwe baby werd geboren. Het meisje dat we nog niet hadden gezien maar waarvan we voelden, dit was de "echte" Sophie. Sophie voelde zich heerlijk en duidelijk veilig, zo ontspannen en ze bleef maar naar hem en ons lachen en brabbelgeluidjes maken. Volledig ontspannen en vrolijk mochten we haar mee naar huis nemen.

Stuitligging oorzaak spanning nekje

Wat was er nu precies aan de hand? Door de stuitligging heeft haar hoofdje in een verkeerde stand gelegen wat spanning heeft opgebouwd in haar nekje, met als gevolg dat ook haar hoofdzenuwen en spieren vast zijn gaan zitten. Het gevolg was dat onder anderen ook haar middenrif vast was gaan zitten en haar darmstelsel overprikkeld raakte, wat dus ook de relfux heeft versterkt.

Ostheopaat heeft zo goed geholpen

Afgelopen week mochten weer terug komen, er zat nog maar 20% spanning op haar nek. Haar genezingsproces verloopt sneller en beter als hij en wij hadden verwacht. Nog maar een behandeling en dan zijn we klaar. We hebben de afgelopen weken een compleet andere baby gekregen. Ons meisje heeft vanaf de dag dat ze bij de Ostheopaat is geweest een dag en nacht ritme gekregen, ze slaapt de hele nacht door. Er heeft zich geen nacht meer voor gedaan waarin ze uren aan een stuk aan het huilen is. Ze huilt alleen nog om de gewone baby dingetjes en in de tussentijd is ze duidelijk blij, ze is vollop gaan pruttelen en bewegen en groeit momenteel als kool. Ze heeft duidelijk een inhaalslag gemaakt.

Sophie is nu geen huilbaby meer, maar een gewone baby zoals baby's behoren te zijn. Ik ben zo blij dat we hebben doorgezet, dat we geen genoegen namen met het advies van het ziekenhuis, maar ons eigen pad hebben bewandeld door naar onze instincten te luisteren. De tijd van genieten is voor ons eindelijk weer aangebroken.

En genieten, dat doen we samen, iedere dag weer!

Miranda Goedemans, moeder van Lucas 5 jaar en Merel 1 jaar en Sophie, geboren op 10-12-2012

Lees hier meer columns van Miranda

Huilbaby deel 1

Lees ook:

Ouderschapsverlofregeling in 2013

Profiteer als werkende ouder van de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) bij je belastingaangifte.


Andere leuke columns:

Aanpoten

De roze wolk is grijs

Mijn neefase

Mama vindt alles

Eerste bezoek consultatiebureau

Maandagochtendstress

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?
                     
    


      
Meer in deze categorie: « Huilbaby Co-ouderschap »