za17022018

zaterdag 17 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Miranda Goedemans

Miranda Goedemans (27)

Beoordeel dit item
(16 stemmen)
kind missen co ouderschap“Ik mis je, kleine man.” Ik wil bij je zijn, ik wil je knuffelen. Knuffelen totdat je roept “Au mama, je knuffelt te hard!”
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
oranje koortsNu Nederland in de ban is van het WK, en overal op straat en in de winkels het oranje er vanaf knalt. Zijn ook de leden van huize Derks bloedfanatiek.
Beoordeel dit item
(6 stemmen)
drukke ochtendspitsDaar sta ik dan zuchtend aan mijn kop koffie. Al heel mijn leven heb ik een ochtendhumeur, en de enige dagen dat deze mee vallen, is wanneer ik in een hotel, kinderloos kan opstaan, zoals ik vroeger kon toen ik nog thuis woonde. Zelfs in de vakanties en weekenden kan ik niet ontsnappen aan drukke en luidruchtige ochtenden. Vreselijk, vind ik deze momenten. Ik ben blij dat ik moeder ben, maar de ochtend is niet mijn meest gelukkige moment van moederschap! Nog voordat ik mijn gezicht uit de eerste plooi heb getrokken en mijn gezicht kan omdraaien om niet meer in mijn eigen natte kwijlplek te liggen, hoor ik al: “MAMA, MAMA, MAMA!” Zuchtend hijs ik mezelf overeind. De dag is weer begonnen. Maar niks vind ik zo erg als de ochtendspits op schooldagen.
Beoordeel dit item
(8 stemmen)
adhd bij kinderenMet een hoop frustratie struin ik het internet af.
Ik ben op zoek naar informatie over adhd, want zoals we zelf al heel lang weten heeft Lucas adhd. Maar ik lees veel artikelen waarin wordt gezegd dat adhd niet zou bestaan. Het zou een verzonnen ziekte zijn. “Vroeger waren kinderen gewoon druk” hoor ik binnen mijn eigen omgeving. Maar moet vroeger nu echt een goede raadgever zijn? Vroeger dachten we ook dat roken niet schadelijk was….
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
magie omasVeel te weinig wordt er stil gestaan bij deze wijze vrouwen...

Hoe vaak ik als puber verwijtend naar mijn moeder schreeuwde: “Later als ik kinderen heb, zal ik nooit zo tegen mijn kinderen doen.” En, “mijn kinderen hoeven dit echt niet te doen als ze later groot zijn.” Deze onwetende schepsels hadden in mijn ogen hadden totaal geen verstand van opvoeden. Ze deden duidelijk maar wat zonder al te veel resultaat. Het was maar goed dat ik een briljant schepsel was, anders was er niks van me terecht gekomen. Door hun opvoeding kwam het zeker niet.
Pagina 1 van 2