ma11122017

maandag 11 december 2017

Je bent hier:Home|Columns|Lilian Ahlers

Lilian Ahlers (2)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

anna.jpgEén van de moeilijkste maar meteen ook de leukste dingen als je een kind krijgt: een naam kiezen. En die geheim houden. Vooral bij mensen die net als wij het geslacht al met twintig weken aan iedereen doorvertellen, is de naam het laatste geheimpje.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

pasta_di_mama.jpgNiet dus. Ik had er zo'n idyllisch beeld bij: als gezin dineren aan de keukentafel.Nu onze dochter Anna zes maanden oud is, leek dit beeld steeds dichterbij te komen. Ze eet immers mee, ook al is het zonder zout en gepureerd. En zo ontstond het idee voor onze eerste gezamenlijke maaltijd: gepureerde tomatensaus met pasta. Naar moeders geheime recept welteverstaan. Ik geef toe, de lat lag hoog. Bij Italiaanse tomatensaus denk ik meteen aan Italiaanse moeders. Van die moeders uit de pizzareclame. Van die liefhebbende, dikke moeders, die knijpen in je wang en met een beetje spuug vlekjes wegvegen op hun zoons gezicht. Ook al is hij al twintig jaar uit huis.