za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Kim

Kim (5)

Beoordeel dit item
(4 stemmen)
manlief is papaEnkele maanden geleden schreef ik een column over manlief die papa wordt. Nu is het dan zover, manlief kan inmiddels al 5 maanden zeggen dat hij een trotse vader is van een prachtmeid! Tijdens de zwangerschap was er continu aandacht voor mijn buik, was hij steeds bezig met voorbereidingen en maakte hij zich druk of hij wel een goede vader zou zijn.
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
lynnHet heeft even geduurd voordat ik weer begon met schrijven, maar ik was te druk met genieten. Want daar is ze dan… Na 36 weken en 5 dagen veilig in mijn buik te hebben rondgezwommen kwam onze mooie dochter Lynn ter wereld.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

feestje_zwangerschap.jpgEen paar weken geleden ontwaarde ik voor mijn raam opeens een aantal lachende gezichten. Merendeel van mijn vriendinnen stond opeens voor de deur met hun handen vol tassen en dergelijke. De lieverds bleken een high tea georganiseerd te hebben en manlief zat in het complot. Ik vroeg me al de hele tijd af waarom hij opeens niet meer mee naar het tuincentrum wilde en daar was mijn antwoord.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

echo_kim.jpgDe tijd vliegt voorbij en met die tijd zie ik ook dat manlief meer en meer gaat beseffen dat er een kleintje aan zit te komen. Natuurlijk waren er voor hem al de hints zoals dat van een positieve zwangerschapstest, groeiende borsten en niet te vergeten ook een groeiende buik. Maar nu begint er daadwerkelijk een kindje meer en meer te bewegen in die buik. Er begint een kindje te reageren op zijn stem wanneer hij een verhaaltje voorleest, sterker nog, de kleine beweegt al zodra manlief zijn hand op mijn buik legt. Ugg beweegt bij mij niet iedere keer wanneer ik dat doe hoor; nu al echt een papa’s kindje.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

babykamer_ugg.jpgHet leek een eeuwigheid te duren voordat we eindelijk zwanger waren. En dan moet je ook nog eens 9 maanden wachten voordat je kleintje zich aandient.  Manlief en ik wachten nu precies 24 weken op Ugg (zo heet ons kleintje nu), 24 weken die draaien om een eerste echo, een eerste keer dat je het hartje gaat horen, de eerste beweging, etc . Zoveel bijzondere momenten die je mee maakt en opeens voelde ik Ugg bewegen. Wow wat een gevoel! Ugg laat nu dagelijks weten dat hij/ zij aanwezig is. En daarmee voel je dan ook de druk toenemen dat je klaar moet zijn voor de komst van je kleintje. Want ook al lijken 9 maanden nog zo lang, eigenlijk is het zo voorbij.