zo18022018

zondag 18 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Kim van der Lugt

Kim van der Lugt (5)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

kim.jpgDe laatste loodjes, “Nog maar 2 weekjes!” schrijf ik op mijn Hyves-pagina…
Oh, wat komt dat eng dichtbij! Ik ‘google’ naar deze site om te zien hoe het er in dat vissenkommetje aan toe gaat in deze week. Daarna surf ik door naar een volgende site over alle kenmerken van een beginnende bevalling. En klik vervolgens nog even door naar een link over borstvoeding geven en lees daarna een stukje over snel weer terug je ‘oude lijf in’ na de bevalling. Via dezelfde site ontdek ik dat mijn “rare buikpijn” van verleden week ook wel eens voorweeën geweest zouden kunnen zijn, toch maar eens aan de verloskundige vragen.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

zwangerschapstest.jpgOngekend, zo langzaam als de tijd de eerste 12 weken voorbij kroop, zo snel gaat de tijd nu. Een - wat vroeg sentimentele - terugblik op de afgelopen 34 weken doet me realiseren dat er (behalve dat mensje in de maak) maar 1 ding centraal stond. Naast het nieuw ontdekte werkwoord ‘zwanger zijn’, lijkt ‘tellen’ namelijk een consequente bezigheid, soms heb je er ongemerkt een dagtaak aan!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

surprijs.jpgDeze week begon zoals je dat gewend bent op maandagen; mopperend tik je dat schreeuwende apparaatje naast je bed op zijn kop en blijf je nog een aantal minuten wentelend in ontkenning op je kussen liggen. Het apparaatje gilt nogmaals en allesbehalve soepel zwaai je je voeten op de koude vloer; de eerste stap richting het weekend denk ik dan maar.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

tummykiss.jpgMijn zwangerschap verloopt, in plaats van bij de verloskundige, onder het toeziend oog van een handjevol artsen waaronder de gynaecoloog. De medische sfeer waarmee dat vaak gepaard gaat is er één welke ik wel gewend ben, maar waarvan het statische helemaal niet past bij zwanger-zijn, dat ‘wolkjesgevoel’ ontbreekt er soms. Maar vooral past het niet bij mijn altijd vrolijke Lief, die het ook graag wat minder statisch aanpakt. Dat is dus vaak (en stel je dit levendig voor) "rigide geiten-wollen-sokken meneer" ontmoet "jolige papa in wording".

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

zwangere_vrouwen_achternaam.JPGNa een wat ongelovige start van deze onverwachte zwangerschap, is de babybom niet alleen gevallen, maar deze week ook tot explosie gekomen. Want ons organisatietalent blijft gelukkig niet onbenut sinds die twee minuscule baby-basis-onderdelen succesvol onder één hoedje hebben samengespeeld.
En nu we weten dat onze gamba-in-opleiding de trotse bezitter is van een garnaaltje, loopt vriendlief zo mogelijk nog meer op wolkjes dan ik. Hoewel hij nog niet begonnen is planken te zagen voor een boomhut, is dat waarschijnlijk alleen om de simpele reden dat ik hem heb gesommeerd eerst aan het kamertje te beginnen (meestal is begin januari een boomhut niet de meest ideale slaapplaats voor een newborn dacht ik).