za24022018

zaterdag 24 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Joyce Oostland|Een relatie is hard werken

Een relatie is hard werken

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
een relatie is hard werkenEen relatie is hard werken…niet alleen maar samen…met alles eromheen.

Lange tijd niets geschreven, vooral omdat wij het erg druk hebben en hebben gehad.


Sinds december zijn wij de trotse eigenaren van ons koophuis, een jonge woning waar extreem veel aan gedaan moest worden. Maar sinds 22 februari wonen wij er officieel met heel veel plezier.

Ik kan jullie allemaal vertellen dat het een zware periode was van december tot aan februari en nog steeds hebben wij geen tijd om bijvoorbeeld de badkamer af te maken of om leuke dingen te doen met elkaar. Of ik ben aan het werk of Chris is aan het werk of Chris heeft zijn school.

Daarnaast heb je het alle belangrijkste dat zijn onze twee jongens Levi en Dean. Beiden waren ze jarig in deze onrustige, hectische en drukke tijd. Levi's verjaardag hebben wij niet gevierd met vrienden, maar wel met de familie. Twee jaar is Levi geworden, wat vliegt de tijd. Dean werd 1 jaar op het moment dat wij eigenlijk net in het huis woonden. Wij hebben op zijn verjaardag wel de vrienden uitgenodigd, zodat iedereen ons huis ook direct kon zien. Het waren leuke verjaardagen, maar erg vermoeiend.

Je raakt elkaar langzaam kwijt in deze periode als partners, geliefden, maatjes. Niet omdat je dit expres doet, maar omdat er gewoon weg geen tijd is. Elke vrije minuut die je hebt besteed je in het huis. Chris was de gehele dag aanwezig in het huis naast het werk en ik was in het oude huis met de kinderen. Nadat de kinderen op bed lagen, ging ik ook naar het nieuwe huis toe (aan de overkant van de straat)  Tot in de late uurtjes (03:00) gingen wij door. Allemaal naast onze beide banen. Het gehele huis is gestript en opnieuw opgebouwd, ik heb alle kozijnen vier keer moeten schuren en verven om het maar wit te krijgen. Gelukkig heb ik een hele handige man in huis, die zoveel kan en zoveel doet en het ook heel mooi maakt.

Wat hebben wij hard gewerkt om alles mooi te krijgen en goed te krijgen en nog steeds is niet alles af. Wij vonden het belangrijkste dat de beide jongens er zo min mogelijk last van hadden en zo veel mogelijk hun vertrouwde omgeving om zich heen hadden. Daarom ging ik naar het nieuwe huis wanneer hun op bed lagen, ook in de middag nam ik de babyfoon mee en ging ik helpen.

In deze periode merk je niet zo goed dat je elkaar kwijt begint te raken, maar op het moment dat de rust terug keert wel. Wij hebben hard gewerkt in ons huis maar ook aan onszelf, om elkaar weer terug te krijgen en de tijd en aandacht aan elkaar te kunnen geven. Verliefd zijn wij, dat is zeker, maar verliefdheid “alleen” kan niet zulke situaties overwinnen, daar moet je hard aan werken met z’n twee.

In deze drukke periode was ik ook nog aan het revalideren voor 16 weken lang i.v.m. mijn bekkenklachten waar ik voor altijd mee blijf zitten. Nu de revalidatie periode voorbij is, heb ik het idee dat wij de wereld aan kunnen, zoveel drukte en hectiek is er geweest de afgelopen periode en desondanks hebben Chris en ik elkaar terug gevonden en kunnen wij nu gaan genieten van ons mooie huis met onze twee prachtige kinderen.

Levi en Dean vinden het huis super, ze zijn helemaal gewend aan het huis. Het feit dat ze nu eerst met z'n tweeën op één slaapkamer slapen maakt ze niets uit. Ze hebben het erg gezellig met z’n twee. De ene keer gaan ze beter slapen dan de andere keer…maar ach dat mag de pret niet drukken. Ik ben blij dat Levi en Dean goed met elkaar over weg kunnen, ook al doet Levi zijn broertje soms pijn omdat hij zijn zin niet krijgt of moe is. Zowel Levi als Dean doen het goed, Levi gaat naar de peuterschool wat hij echt nodig heeft en Dean vindt het ook heerlijk om alleen met papa of mama te zijn en zo onderhand loopt Dean los en ontdekt de wereld, net als zijn broer is hij er vroeg bij met lopen.

Een relatie is hard werken helemaal met kinderen een nieuw huis/verbouwing/verhuizing erbij. Maar na zo’n drukke periode……is het genieten, genieten van elkaar…genieten van wat je hebt. Ik heb mijn partner, geliefde, maatje terug. Ik heb mijn lieve Chris weer terug en hij mij.

Joyce Oostland (25 jaar), moeder van zoon Levi (2 jaar) en Dean (1 jaar)

Lees hier meer columns van Joyce Oostland


Andere leuke columns:

Zindelijk

Pittige baby

De lasten van een man

Modderwater

Doldwaze rit

Maandagochtendstress

Manlief is papa!

Maandagochtendstress

Sexy mama

Altijd checken!

Recordpoging baby

Hoe doen andere ouders dat?

Overig:

Overzicht leukste buitenspeelspelletjes

Ga hier naar de zwangerschapskalender

Ga hier naar informatie over babykamertrends, babyuitzet en de kosten daarvan