zo18022018

maandag 19 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Joyce Drosterij

Joyce Drosterij (6)

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
silvo_sonjaDaar stond ze: robuust, imposante blauwe ogen, het blonde haar in een praktische paardenstaart gebonden, mouwen om een paar potige armen opgestroopt: Sonja, onze kraamhulp. Al na een uur nadat mijn vriend en ik in een roes vanuit het ziekenhuis thuis waren gekomen; niet met z’n tweeën, nee, met een piepklein, gloednieuw mensje in onze armen, ons dochtertje Juliette.
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
zwangerschaps-ebookDe Grote Geboortegids. Oei, ik groei!. Wat je baby vertelt. Pregnancy Yoga, a guide.
Heb ik al die boeken gelezen? Jawel, althans, voor het grootste gedeelte.
Want zodra de term babyfluisteraar valt, duik ik toch weer liever in de kersverse page turner van Leon de Winter (waarin het gaat over kunstig gefabriceerde kneedbommen in morsige parkeergarages en nul komma nul over tepelkloven, prenatale bevallingscursussen en babymassage…ook wel eens lekker ter afwisseling).
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

bergtop.jpgEn dan ineens ligt er een zee van tijd voor je.
Een zee! Van tijd!
O zaligheid.
Mijn zwangerschapsverlof is begonnen.

Het is een cliché maar ook deze is waar: het leven bestaat uit verschillende fases.
Van een afstandje bezien lijken ze geruisloos in elkaar over te vloeien, maar zo voelt het niet altijd.
Het ware transitiemoment lijkt op een bergtop: je bent de soms heuvelachtige, soms steile weg aan het belopen, eerst in lekker tempo maar verderop soms ook hijgend, puffend en steunend. Zeker naar het eind toe. Je wilt zien wat er over de bergkam heen te zien is, hebt al verhalen horen vertellen over hoe het ‘daar’ is, wat je wat onzeker en ongeduldig kan maken. Maar je weet uit ervaring: zelf zien is weten.

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

kindernaam_kiezen.jpgEmma, Julia, Sam, Sem. Onder andere deze babynamen waren de populairste van 2011. Hoe komt dat? Waarom geven ouders in een bepaald jaar een bepaalde naam aan een kind?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

binnenpret.jpgTwee dagen geleden was het eindelijk zover: binnenpret.

Het begon direct nadat ik de beruchte 20 weken echo met goed gevolg had afgelegd: positieve berichten want gezond ogende baby en bijbehorende lichaamsdelen en grimassen. Het is alsof de opluchting niet alleen tot mij maar ook de baby doordrong: sindsdien spartelt die kleine er hartstochtelijk op los.
Binnenpret dus. In mijn buik bubbelt en babbelt het. Vooral 's avonds in bed als ik in de horizontale stand ga -een favoriet moment van de dag voor mij tegenwoordig gezien deze toch wel intensieve maanden.