vr23022018

vrijdag 23 februari 2018

Je bent hier:Home|Columns|Ingrid Kroes|Een dag uit het leven van mama

Een dag uit het leven van mama

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
dag uit leven van mama5 uur: Jannik wordt wakker. Het is nog nacht, Jannik wordt onder luid protest weer neergelegd in zijn bed. ‘Mama, op, op’, roept hij. Gelukkig geeft ie het snel op.

6 uur: Jannik  wordt wakker. Hij wil er nu echt uit, dus nog even bij ons in bed. Hidde komt er ook bij, want die is ook wakker geworden van Jannik. Ze dommelen beide nog even tussen ons in.


7 uur: Jannik en Hidde nu echt wakker. Televisie aan en zelf de ogen nog even op de sluimerstand.

7.30: Jannik en Hidde hebben ruzie om de afstandsbediening. We gaan opstaan. Papa gaat werken.

8 uur: aan het ontbijt, ik geeuw. Ben niet de enige, ook de jongens zijn nog moe.

9 uur: Jannik en Hidde spelen, ik lees de krant en check mijn mail.

9.10: Jannik en Hidde hebben ruzie om een legoblokje. Ik geeuw nog eens en wijs ze erop dat er wel 1000 legoblokjes in de mand zitten, maar dat ene blokje lijkt de beste te zijn. Ik lees verder.

9.20: Oorverdovend lawaai, de hele mand met legoblokjes wordt omgegooid. Daarna is de lol er wel vanaf. De jongens spelen verder met de auto’s.

10 uur: Tijd voor fruit, de eerste etappe zit erop!

10.30: Lego opruimen, Mama doet de lego in de mand, Hidde en Jannik halen de blokjes er weer uit. Gelukkig ben ik sneller.

11.30: Lunchtijd.‘Hammie, hammie’, roept Jannik, met name als hij de hagelslag ziet. De boterham met ham gooit hij op de grond.

12.30: Tafel afruimen, stofzuigen en de jongens poetsen.

12.45: Jannik slaapt, etappe twee gehad. Hidde mag eventjes op de ipad en mijn ogen vallen dicht. Heel eventjes maar, rust.

14.30: Jannik is wakker, start etappe 3. Met zijn drieën wat drinken met wat lekkers erbij. De jongens rennen naar de legomand, ik weet nog net te voorkomen dat ie weer geleegd wordt.

15.00: Naar buiten, Jannik in de buggy en Hidde wil op zijn fiets. ‘Moet je nog even plassen, Hidde?. ‘Nee, ik hoef niet te plassen’.

15.15: ‘Mama, gaan we naar een matrasje?’, vraagt Hidde. Hij bedoelt niet dat ie wil slapen, hij wil graag een terrasje pakken. ‘Ok, we gaan eerst even naar de glijbaan en dan gaan we ergens wat drinken.’, geef ik toe. ‘Met wat lekkers erbij’, zegt Hidde.

15.30: De jongens spelen in de speeltuin bij de kinderboerderij. Ik zie andere mama’s rustig met elkaar kletsen, of op hun telefoon kijken. Maar dat lukt mij niet, ik moet die twee boeven van mij wel een beetje in de gaten houden.

15.45: ‘Mama, ik moet plassen’, roept Hidde, ‘Ik ben maar een beetje nat, een heel klein beetje’. Gelukkig heb ik altijd een droge onderboek bij me en een oude beker, waar ik Hidde in laat plassen.

16.00: Op het terrasje, binnen dan, maar wij noemen alles een terrasje. De jongens aan de appelsap en ik bestel een wijntje, dat heb ik wel verdiend. Stokbroodje erbij. Iedereen blij.

16.30: ‘Mama, Jannik heeft gepoept’, vertelt Hidde mij. En inderdaad, daar komt hij al aan. ‘Bah’, zegt ie. Ik verschoon hem.

16.45: We gaan naar huis. Hidde heeft geen zin om te fietsen, dus ik til de fiets.

17 uur: De jongens spelen, ik ga koken.

17.30: Aan tafel. ‘Ik lust geen groente’, laat Hidde weten en Jannik veegt het gezonde voedsel ook van zijn bord. Ik negeer ze en eet zelf verder.

17.35: Met een schuin oog zie ik dat er toch wat gegeten wordt. Dat de helft op de grond terecht komt, neem ik maar voor lief.

18 uur: Toetjes, daar zijn ze altijd wel voor te porren die twee. Ik geeuw en kijk naar de klok, etappe vier zit er bijna op.

18.15: Tafel afruimen, dweilen  en de jongens poetsen.

18.20: De legomand wordt omgegooid. ‘Laat maar, mama ruimt het wel op’, zeg ik. Het is bedtijd.

18.30: Naar boven. Tandenpoetsen, plassen, pyjamas aan, boekje lezen, nog een boekje lezen, kletsen, nog een keer plassen.

19 uur: Het is stil. Ik vouw de was op en ga naar beneden om de lego op te ruimen.

19.30: Op de bank, geen activiteiten vanavond, lekker televisie kijken.

20 uur: Ik word zachtjes heen en weer geschud door manlief. In slaap gevallen. ‘Hebben jullie een leuke dag gehad, schat?, vraagt hij. ‘Heel leuk’, antwoord ik, ‘met lego gespeeld, lekker naar de speeltuin geweest en ook nog op een terrasje gezeten’. ‘En ik maar werken’, zucht hij. Ik kijk hem quasi meelevend aan en zeg: ‘Morgen mag jij hoor, dan ga ik wel werken’ en met een glimlach op mijn gezicht val ik weer in slaap. En ik weet dat ik ze morgen weer heel erg ga missen.Ingrid Kroes is mama van van Hidde (11-07-11) en Jannik (26-09-13) en is eigenaresse van Des-ing.nl en Dollkissabird.blogspot.nl

Andere leuke columns:

29 Tips om je kind zindelijk te laten worden

Ochtendstress

Ik wil een broertje

Geniet er maar van!

Alive and kicking

Het geheim van het gelukkige Nederlandse kind

Heksje knutsel

Ik lust alleen snoep!

Controlfreak

Vacature ouder/verzorger

Altijd checken!